Dear Dior, bijuterii fondante

0

Dear Dior este noua colectie de bijuterii de lux Dior, dezvaluita in cadrul Bienalei Anticarilor 2012, ce impleteste mai multe povesti vechi in metode noi. Colectia este o explozie de culori fondante, in inele supradimensionate, cercei si brose, a caror spate este o impletitura de broderie din aur.

Creatiile Victoire de Castellane surprind intotdeauna, desi aceasta abordare, clasica, de inspiratie abstracta nu face parte din repertoriul obisnuit al ei. Colectiile anterioare, precum Bal des Roses, au avut un fir narativ foarte puternic, precum trandafiri imaginari care se imbraca in rochii haute couture pentru a merge la balul dedicat lor.

De data aceasta colectia este inspirata de bijuteriile de costum concepute de Monsieur Dior pentru colectiile couture din anii ’50. Acele creatii copiau bijuteriile adevarate din acea vreme, pentru a pune in valoare hainele, fara a le eclipsa, iar aceasta colectie imagineaza tocmai acele bijuterii pe care Monsieur Dior le recrea. Iar titlul colectiei, Dear Dior, este ca inceputul unei scrisori adresate maestrului, ce se continua intr-o explozie de culori vesele si dantela aurie.

(foto: Monsieur Dior in probe, Dior)

O combinatie delicioasa si ingenioasa de opale, rubine, spinele, safire, smaralde, turmaline de Paraiba, Spessartite, Demantoide, Tsavorite, diamante si Sphene, este montata pe o armatura decorata cu motive combinate din dantela si broderia folosita din anii ’50.  Numele fiecarei piese este compus din doua sau trei elemente: un detaliu dintr-o rochie couture combinat cu numele pietrei centrale sau o combinatie de culori: Dentelle Chantilly Multicolore, Organza Brodé Paraïba, Résille Bouquet d’opales, Guipure Framboise Rebrodée, Broderie Grenade Irisée, Dentelle Opale d’Orient, Dentelle Saphir Iris, Tulle Pointillés Colorés, Dentelle Médaillon Soleil, Résille Grenat Exotique si Dentelle Tourmaline Rebrodée.

Victoire de Castellane spune ca bijuteriile sunt ca „o explozie de pietre sfaramate. E ca atunci cand esti intr-un avion noaptea si vezi luminile orasului clipind, acesta e efectul pe care am scontat”, dupa cum am aflat de pe The Jewellery Editor. Dar mai bine urmariti filmul in care povesteste cum s-au nascut aceste bijuteriii opulente si inocente, vedeti cum le picteaza ca sa-si aduca ideile la viata si o parte din procesul montarii pietrelor pe armatura. Sau lasati-va incantate de fotografiile detaliate ale colectiei Dear Dior.

[youtube FX4zCoeVGJA 600]

(foto: Dentelle Opale d’Orient, Dior)

(foto: Dentelle Chantilly Multicolore, ring, Dior)

(foto: Résille Bouquet d’opales, Dior)

(foto: Résille Bouquet d’opales, Dior)

(foto:  Dentelle Médaillon Soleil, Dior)

(foto:Dentelle Tourmaline Rebrodée, Dior )

 

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here