Deceniul în modă: Alina Gherghe

0
interviu Alina Gherghe

Stilul fondatoarei liniei de bijuterii Imalinz gravitează în jurul unor piese cu „potențial pe termen lung”.

Crezi că ultimul deceniu a redefinit ce înseamnă șic și stylish?

Pentru mine, acești termeni au o rezonanță ușor prăfuită, ironică, din simplul motiv că și-au pierdut din însemnătate, acum referindu-se strict la imagini flashy, la ținute de consum, la o falsă feminitate. Ultimii ani n-au făcut decât sa epureze stilul/stilurile și să transforme ținutele și direcțiile în elemente de propagandă și marketing. Pantofii sport sunt exclusiv utili, iar eclectismul este înțeles ca o baletare între stiluri, rătăciri de moment. Există în modă puține personaje eclectice care chiar știu cum să abordeze acest stil. 

Care sunt pentru tine, dintr-o perspectivă personală, piesele care au definit acești ani?

Volumetric și din punctul de vedere al texturilor, port același tip de piese de ani buni: pantaloni maxi cu textură rigidă, lejeri și cu talie marcată – Jil Sander, Acne Studios; sacouri oversized din piele foarte subțire, dar cu ținută – Prada, Saint Laurent; tricouri, perle, pandante, brățări minimaliste, jachete baggy și, atunci când circumstanțele cer asta, jeanși.   

Ce designeri ai urmărit cu precădere? Și către ce repere de stil te-ai tot întors?

Nu urmăresc designeri, ci piese și compoziții care să se muleze pe stilul meu. Am afinități cu Saint Laurent, Bottega Veneta, Celine/Phoebe Philo, Prada, Chanel, Burberry, Carhartt, mixate cu H&M sau COS. Mă întorc cu plăcere la texturi pe care le uit uneori și la jeanși cu textură rigidă sau la designul unor bijuterii/pantofi/genți care mi-au spus ceva la un moment dat.  

Ce teme ți-ai dat pentru 2020?

Temele anului 2020 se învârt în jurul noilor elemente de design pentru linia de bijuterii pe care o dețin, Imalinz. Pentru mine, perspectiva este mereu legată de nou, surprinzător, firesc.

 

Interviu realizat de Ioana Chira

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here