Deceniul în modă: Irina Moroșanu, fondatoarea Les vacances d’Irina

0
Deceniul în modă: Irina Moroșanu, fondatoarea Les vacances d’Irina
Deceniul în modă: Irina Moroșanu, fondatoarea Les vacances d’Irina

Irina Moroșanu, fondatoarea Les vacances d’Irina discerne direcțiile din modă care i se potrivesc și își păstrează fascinația față de lucrurile făcute de mână.

Crezi că ultimul deceniu a redefinit ce înseamnă „șic” și „stylish”?

Da, e evidentă redefinirea acestor termeni. Nu știu sigur cum să iau această schimbare, I have mixed feelings. Pe mine, mare parte din moda zilelor noastre – mă refer aici la branduri cunoscute și care se plimbă singure pe stradă – mă întristează. Găsesc lipsită de esență încercarea brandurilor din ultimii ani de a crea obsesiv lookuri care au la bază sneakerși supradimensionați, de exemplu. În aceeași categorie intră colanții modelatori, crop tops etc. Pe de altă parte, m-a cucerit trendul „tiny sunglasses” sau cel al chokerelor (până să devină obositor). Recunosc, trendul „oversized” la sacouri, trenciuri, mantouri m-a cucerit pentru totdeauna. Da, e clar că moda devine mai accesibilă și cumva mai practică.

Am o fascinație pe care as mânca-o (așa zic eu când e ceva ce îmi place mult) pentru handcrafted. Citesc lunar revista Monocle și de acolo îmi iau porția de produse handcrafted de calitate, însoțite de povești asemenea.

Pentru mine, șic & stylish înseamnă a fi naturală. Înseamnă a fi feminină, dar a fi și masculină în egală măsură. Înseamnă a fi la limita dintre sexy și cuminte. Și înseamnă a purta hainele care îți dau voie să fii tot ce am spus înainte.

Care sunt pentru tine piesele care au definit acești ani? Când te uiți în garderobă, cu ce-i asociezi?

Sacourile, trenciurile, mantourile oversized, maletele din cașmir bleumarin și gri, cizmele vintage Bally, chokerul din piele, jeanșii cu talie înaltă, cămașa albă bărbătească cu gulerul ridicat, coșul de paie etc.

Ce designeri ai urmărit cu precădere?

Îmi place Heidemarie Jiline Sander (Jil Sander) pentru că mă regăsesc în totalitate în imaginea și în povestea pe care o comunica.

Și către ce repere de stil te-ai tot întors?

Nu cred că sunt atât de fashionistă, încât să am niște repere în modă pe care să le fi tratat cu sfințenie sau la care să mă întorc. Întotdeauna m-am întors la ce am simțit că mă pune în valoare.

Dar dacă ar fi să dau un exemplu, mă regăsesc în totalitate în stilul lui Juliette Binoche din filmul Damage.

Câteva sfaturi pentru cititoarele BAZAAR.

De ce n-ați păstra culoarea părului naturală chiar și atunci când apar firele albe? Știu, e o decizie dificilă și înțeleg de ce. Dar cum ar fi să nu mai aveți stresul cu vopsitul părului în fiecare lună? Nu e cazul meu, însă îmi dau și mie sfatul de pe acum.

De ce n-ați consuma mai puțin? S-a vorbit infinit despre asta, însă mă simt datoare să amintesc și eu același lucru. Avem nevoie de un ruj roșu, nu de șapte. Și de o mascara, nu de zece. La fel și cu hainele. La fel cu tot.

Fotografia a fost realizată la Materia Repositorium. Mulțumim pentru sprijinul acordat.

www.materia.studio

www.instagram.com/materia.repositorium

Interviu de Ioana Chira

Fotografie de Iulian Nan

Styling: Ina Borcea;

Makeup: Tania Cozma;

Hairstyling: Alex Caraman/Beauty District

Irina poartă rochie din garderoba proprie și cercel Oval.

Citește și

The Style: Irina Moroșanu

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here