Departe de lumea dezlantuita (5)

0

INSULA ST. LUCIA

Jade Mountain Resort, un templu al luxului caraibian. (Foto: Jade Mountain Resort)

O insula de o frumusete uimitoare, situata in Marea Caraibelor, la sud de Martinica, St. Lucia este destinatia perfecta pentru cei care cauta locuri romantice. Mai surprinzatoare decat alte insule si datorita peisajului vulcanic accidentat, dominat de culmile gemene ale Muntilor Piton, ce sunt incluse pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO, St. Lucia isi dezvaluie exotismul incepand cu plajele superbe impanzite cu palmieri, unde va puteti bucura de izolare totala. Intr-o excursie pe jos prin padurile tropicale luxuriante din interior veti intalni colibri si papagali Jacquot, galbeni, verzi si purpurii – care traiesc doar aici –, sau veti ajunge la Cascada Diamond, o Niagara in miniatura, cel mai romantic loc de pe insula.

Priveliste spre Muntii Piton, de pe terasele hotelului Cap Maison. (Foto: Hotel Cap Maison)

Vulcanul Soufriere, singurul de pe glob care permite accesul cu masina pentru a admira activitatea vulcanica de foarte aproape si izvoarele termale sulfuroase, e renumit pentru peisajele de neuitat. Sporturile nautice sint foarte cautate de turisti: snorkeling in recifele de corali cu fauna unica, scuba-diving in cautarea unor epave demult scufundate, windsurfing, schi nautic, parasailing sau navigatie in golfurile albastre adapostite de curenti. Localnicii prietenosi si cultura autentica impresioneaza si nu ar trebui sa ratati targurile care se tin in fiecare sambata in Castries, capitala St. Lucia, unde veti gasi atat obiecte artizanale ale mestesugarilor locali, cat si alimente specifice insulei.

CUM AJUNGETI: De la Bucuresti la Vieux Fort St. Lucia cu British Airways, cu escale in Londra si Miami.

CE SA VIZITATI: Pe langa obiectivele prezentate mai sus, oraselul Gros Islet – cea mai atractiva zona de distractii de pe insula.

UNDE SA STATI:
1. Jade Mountain Resort; de la 995 $/sanctuar/noapte, jademountain.com.
2. Cap Maison Resort & Spa; de la 405 $/camera/noapte, all inclusive; capmaison.com.
3. Sandals Grande St. Lucian Spa & Beach Resort; de la 279 $/camera/noapte; sandals.com

Articol aparut in editia Harper’s BAZAAR mai-iunie 2013. 

Cititi si despre Cinque Terre (Italia)GroenlandaInsula Brac (Croatia) si Insula Lefkada, Grecia.

 

 

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here