Descoperă Grecia necunoscută din insulele Ciclade

0
Santorini

Cele mai faimoase insule din Grecia sunt, desigur, Santorini, Mykonos, Paros și Milos, dar mai există o mulțime de alte insule din Ciclade mai puțin cunoscute care sunt la fel de frumoase și unice în felul lor.

Ceea ce majoritatea oamenilor nu știu e că nu trebuie să cheltuiești mult că le vizitezi și sunt la fel de accesibile. Poți lua un mijloc de transport din aeroportul din Atena către porturile din Rafina și Lavrion (20-30 minute), iar din porturi poți lua o barcă spre numeroase insule precum Andros, Syros, Tinos, Kea, Kythnos (drumul durează între 1 – 3 ore).

Numele Ciclade se referă la poziționarea circulară a insulelor în jurul insulei sacre Delos. Potrivit mitologiei grecești, Poseidon, Zeul apei, furios pe nimfele Cyclade le-a transformat în insule.

Milos

Multe dintre insulele Ciclade sunt vizitate de celebrități în fiecare an. Bella Hadid, Kendall Jenner, Izabel Goulart și Scot Eastwood au fost în Mykonos anul acesta, Elizabeth Hurley și Giorgio Armani anul trecut, printre alții. Tom Hanks și Rita Wilson au o casă în insula Antiparos (o insulă mai mică de lângă Paros) unde se retrag în fiecare an, Mathew Mcconaughey a fost acolo anul trecut cu toată familia, Brad Pitt și Angelina Jolie au fost văzuți de nenumărate ori în insulele Ciclades, la fel și Johnny Depp, Robert De Niro, John Travolta, Rassel Crowe, Leonardo Di Caprio. Monica Bellucci este una dintre celebritățile care vizitează Paros foarte des, Hugh Jackman, care a vizitat Mykonos, a dezvăluit recent că are rădăcini grecești de care se simte foarte apropiat. Richard Gere vizitează des insula Patmos, un loc considerat sfânt.

Dacă doriți să vizitați insulele Ciclade, puteți afla mai multe informații de pe visitgreece.

Foto:Organizația Elenă de Turism

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here