Desenandu-i pe cei cei curajosi, frumosi si damnati

0

Saptamana viitoare, chiar inainte de Saptamana Modei din Milano, Galeria Carla Sozzani din Corso Como nr. 10 va deschide o expozitie tribut, dedicata ilustratorului Tony Viramontes, unul dintre artistii care au dominat peisajul modei in anii ’80.

Nascut in Los Angeles, a calatorit prin toata lumea, fiind atras de capitalele modei, unde a legat colaborari stranse cu designerii de la Givenchy, Yves Saint Laurent, Jean Paul Gaultier, Pierre Cardin si Dior. Stilul sau energic, caracterizat de tuse puternice si expresii surprinse in doar cateva linii, i-a adus colaborari si cu Duran Duran, Janet Jackson si Paloma Picasso.

Opera sa este caracterizata de „anxietate creatoare si nesiguranta”, pe care singur o descrie in volumul dedicat operei sale si aparut anul acesta –Tony Viramontes: Bold, Beautiful and Damned. De aceea s-a simtit obligat sa descopere lucruri noi constant si a migrat de la ilustratie la fotografie si film. Din pacate, a fost una dintre victimele SIDA, ce i-a scurtat cariera fulminanta in 1988, la doar 33 de ani.

(foto: Tony Viramontes)

Poate tocmai pentru ca nu a avut timp sa-si desfasoare tot potentialul creativ, orice expozitie care aduce noi desene in atentia lumii este pretioasa. Denumita dupa titlul monografiei sale, expozitia se va deschide pe 5 septembrie si va putea fi vizitata pana pe 3 noiembrie. Iar cartea Tony Viramontes: Bold, Beautiful and Damned poate fi cumparata de pe Amazon sau din cadrul expozitiei.

 

(foto: ilustratie realizata pentru Halston)

(Jean Paul Gaultier)

(Givenchy)

(Valentino)

(foto: Tony Viramontes)

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here