Desertul e plin de magie

0

Bijuteriile australiene ManiaMania si-au facut un renume din campaniile cu tematica mistica, fie ca au apelat la iluzii optice sau au introdus elemente voodoo.  Pentru a-si incarca bijuteriile cu proprietati magice, au ales desertul australian, ce le ofera peisajul ideal de lume intre lumi.

(foto: ManiaMania)

Muza lor este Dree Hemingway, pe care nu o vedem prima oara intr-o campanie mistica, iar regizorul David Mandelberg si fotografa Alice Wesley-Smith au gandit filmul ca un omagiu adus lui Jean Cocteau si al sau Orfeu. Asa cum Orfeu calatoreste in Infern pentru a-si recupera nimfa si se afla suspendat in timp, la fel Dree pare ca a ajuns intr-un univers alternativ, in campia astrala unde timpul nu exista. Numele colectiei, The Astral Plane, subliniaza aceasta atemporalitate.

Corpul lui Dree pictat in negru, colajul de flori din fundal, ce aminteste de Euridice, dar mai ales bijuteriile – inele masive, bratari cu inel, coliere chocker si pandantiv, turbanul din lanturi – amintesc de glorificarea misticismului din anii ’60 si poate de o calatorie spirituala sugerata de Jim Morrison. Melanie Kamsler si Tamila Purvis, duo-ul din spatele numelui, citeaza si principiile Societatii Teosofice, care dorea sa uneasca umanitatea in idei, fara a face diferente de religie. Influentele colectiei reflecta anii ’60 si ’70, dar si reinvierea Art Deco-ului, mai ales siluetele plate si frumos ornamentate din imaginile epocii.

Nu va ramane decat sa va conectati cu lumea in care se afla Dree si sa vedeti multiplele influente imbinate sub muzica lui Sun Araw.

[vimeo 46320887 600]

 

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here