Designer for tomorrow: Ioana Ciolacu

0
143

Ne bucuram sa vedem o tanara romanca designer, Ioana Ciolacu Miron,  aleasa chiar de Stella McCartney, printre cele cinci finaliste in cadrul competitiei Designer for Tomorrow (DFT).

DFT este o competitie de moda ce sprijina noile talente, oferindu-le o platforma de lansare si sprijin din partea industriei. Organizata din 2009 de Peek & Cloppenburg, DFT a ales-o ca mentor in anul acesta pe Stella McCartney.

Stella a ales cinci finalisti, dupa portofolii si a fost surprinsa ca s-a intamplat sa aleaga numai femei. Fiecare are o alta estetica, fiecare are personalitatea artistica foarte bine conturata.

(look din colectia Parados a Ioanei)

Ioana Ciolacu, ce locuieste in Londra, i-a atras atentia printr-o colectie in care masculinul din sport este perfect echilibrat cu forme sculpturale feminine si un stil neconventional. Si celelalte finaliste sunt internationale: din Glasgow, Katy Clark, din Taiwan, Jamie Wei Huang, din Londra via Hanovra, Hannah Kuklinskli si din Hamburg, Annalena Skorl Maul. Lui Katy ii place sa deconstruiasca  tipare si conventii si a pornit de la un cantec al lui Tome Waits; Jamie Wei imbina materiale futuriste intr-un minimalism punctat de bijuterii; Hannah creeaza confort neconventional din impletituri inspirate de bacterii si microcosmos; iar Annalena este maestra tricotajelor ce arata luxos, intr-un mod relaxat.

(De la stanga la dreapta: Katy, Jamie Wei, Stella, Hannah, Ioana, Annalena)

Chiar in aceasta perioada cei cinci finalisti sunt in pregatiri febrile pentru propriul lor show de moda ce va avea loc in iulie. Castigatorul va primi o sponsorizare individuala, ce include studio, producerea colectiei si  cumpararea colectiei de catre Peek & Cloppenburg. In plus, cireasa de pe tort si visul oricarui designer la inceput de drum, vor avea propriul show solo in cadrul Mercedes-Benz Fashion Week Berlin.

In juriul a fost recent inclusa si style icon-ul Hanneli Musparta, pe langa reprezentanti de seama din industria modei germane.

Vedeti colectiile din competitie in video-ul de mai jos sau afla mai multe despre cele cinci finaliste pe Designer for Tomorrow:

[youtube Zk54KQKYoac 600]

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here