Despre experiența Grand Prix Monte-Carlo, la VIP lounge Ferrari

0

Cand te invita PMI si vechii lor parteneri Ferrari Scuderia la Grand Prix Monaco, stii ca acolo sus cineva te iubeste. Doua chestiuni importante, veau sa va spun: Formula 1 este un circuit care a inceput in 1950, iar Ferrari este una dintre echipele care a fost prezenta de la bun inceput, in fiecare sezon. Este cea mai veche echipa de F 1 si ce a care a reusit sa se mentina in top cel mai mult.

Eu am crescut avandu-l pe Schumaher in minte, cel care a castigat nu mai putin de 72 de titluri sub emblema Ferrari. La putin timp dupa ce mi-am luat carnetul de conducere, mi se spunea deja “Micuta Schumi”, ceea ce e de la sine inteles o mare implinire. 20 de ani mai tarziu mi-am luat licenta de pilot de raliuri. Si tot in acelasi an am condus pentru prima oara in viata un Ferrari, tot la invitatia IQOS. Nu mi s-a parut niciodata o masina practica si cu siguranta nu una pe care sa mi-o fi cumparat, dar dupa ce ai pe mana vreo 600 si ceva de cai putere, pe cuvant ca ti se schimba perspectiva.

Asa ca, ma intelegeti, sa fii prezent la Grand Prix Monte-Carlo, la VIP lounge Ferrari, sa ai acces la boxe ca sa vezi monoposturile de aproape, sa poti da mana cu pilotii Ferrari, este ceva ce mi-a depasit imaginatia.

Pentru cei mare ma cunosc, stiu ca am dialogul la mine. N-a fost cazul si acum. Am experimentat emotia dusa la maximum, visul trait cu ochii deschisi, spiritul de echipa si chiar de familie care resipira din cadrul echipei Ferrari si profesionalismul  care reiesea din rasunsurile ferme, clare, privirea decisa, dinamica echilibrata. Intr-un fel semana cu un laborator de stiinta. Fiecare isi stia bine locul si performa exemplar pentru un rezultat final.

Am gasit aceeasi precizie si la centrul de stiinta Iqos, organizat in miniature pe cruiser-ul andocat in portul de langa circuit. Mai bine de 10 ani de studii concentrate practic intr-un … heet. Este fascinanta cercetarea si evolutia acestui produs care schimba perspectiva de consum si, de fapt viitorul intr-unul fara fum, dar acum prefer sa va mai zic cate ceva despre acesta experineta fabuloasa.

Grand Prix Monte Carlo este probabil cel mai asteptat circuit. Nu atat pentru traseu, pentru ca ai o gramada de ace de par, este greu de depasit un alt monopost si in consecinta este un traseu si un clasament relativ previzibil, ci pentru lifestyle. La Monte Carlo intelegi la ce se refera sintagma “biene vivre”. Nu, nu are nimic de-a face cu opulenta ori luxul, ci cu un stil de viata cultivat de mai multe generatii, cu o intelegere a ceea ce e bun si ce nu. Generatii trecute prin transformari sociale, de trend, spectatori avizi de noutati si inovatii, ramanand totusi fideli micilor placeri deprinse din familie, dar adaptate unei noi ere.

O buna parte dintre ei au urmarit Grand Prix-ul de pe deck-ul barcilor designate, cu motoare puternice si totusi silentioase, unde confortul este o continuare fireasca a tehnologiei. M-am gandit cat de mult am evoluat noi toti, in obiceiuri, asteptari si standarul de viata ridicat pe care vrem sa ni-l oferim.

Pe peretele unui boutique in Monte Carlo, aflat chiar vis a vis de boutique de l’Automibile Clube De Monaco, scria mare “Luxury is a matter of money, Elegance is a question of education. ” Am ramas in gand cu acest citat, contempland de fapt la cee ace ofera calitate vietii.

#challangeyourimagination

#iqosambasador

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here