“Diana: Her Story”, o expozitie must-visit la Palatul Kensington

0
Diana: Her Story expozitie Printesa Diana

O noua expozitie de moda dedicata Dianei, Printesa de Wales, s-a deschis la Palatul Kensington, pe 24 februarie 2017.

Diana: Her Story expozitie Printesa Diana

De la primele sale aparitii publice in 1981, Diana, Printesa de Wales, a captat atentia lumii prin stilul ei, dar si prin actele sale caritabile. Iar pentru a comemora 20 de ani de la moartea sa, la Palatul Kensington, care a fost timp de 15 ani si casa ei s-a lansat expozitia “Diana: Her Story”. Aceasta urmareste evolutia stilului printesei, de la costumele cuminti, romantice la aparitiile glamour si elegante.

Diana: Her Story expozitie Printesa Diana

Expozitia exploreaza modul in care ea a cucerit inimile celor din jur si a invatat sa se foloseasca de imaginea ei pentru a inspira oamenii. “Diana: Her Story” reuneste o colectie extraordinara de articole vestimentare, variind de la rochii de seara la costumele chic, ce compuneau „garderoba de lucru” a Printesei. Relatia printesei cu designerii ei preferati va fi explorata printr-o afisare a unora dintre schitele lor de moda originale, create pentru ea in timpul procesului de proiectare.

Diana: Her Story expozitie Printesa Diana

In completarea expozitiei din palat, in gradina Kensington vor fi plantate flori si frunze inspirate de viata printesei. Pe perioada primaverii va exista o paleta eleganta de lalele si narcise, iar in timpul verii, ghivece cu trandafiri albi englezesti vor inconjura piscina din centrul gradinii.

Diana: Her Story expozitie Printesa Diana

Eleri Lynn, curatorul expozitiei “Diana: Her Story” a declarat:

„Diana, Printesa de Wales, a fost una dintre femeile cele mai fotografiate din lume si fiecare alegere vestimentara a ei a fost atent analizata. Expozitia noastra exploreaza povestea unei tinere femei care a trebuit sa invete rapid regulile diplomatice si care a atras atentia tuturor asupra industria modei britanice si a designerilor. Prin aceasta expozitie se poate observa cum a preluat controlul asupra felului in care a fost reprezentata si cum a comunicat inteligent prin intermediul hainelor ei. Aceasta este o poveste la care femeile din toata lumea se pot raporta.”

Expozitia va fi deschisa de pe 24 februarie 2017 pana pe 28 februarie 2018, iar pretul unui bilet este de 19 lire (17,10 daca este achitat online).

Cititi si: “Ziua Femeii celebrata in Italia prin intrari gratuite la marile muzee”!

Foto: Guliver/ Getty Images

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here