#diettalk: Cum să mâncați sănătos cu buget redus

0
Conran

Vreți să mâncați sănătos, dar vă împiedică teama că aveți nevoie de un buget generos? Alimentația sănătoasă nu este scumpă, dacă știți ce să alegeți. Iată ce recomandă specialiștii despre cum să mâncați sănătos cu buget redus:

Alegeți alimentele în funcție de valoarea nutritivă
Faceți o listă înainte de a ajunge la supermarket, recomandă Flavius Ursachi, head coach la Bodyshape Transformation Center. Lista de alimente sănătoase, la prețuri rezonabile, poate conține următoarele:
Proteine: ouă, pește, brânză tofu, carne de pui
Carbohidrați: orez brun integral, linte, cartofi, fasole
Legume: varză, morcovi, salată verde, spanac
Grăsimi: semințe de floarea soarelui, nuci, migdale, iaurt, ulei de măsline
Fructe: banane, mere, portocale, fructe de pădure ș.a.

Fructe și legume de sezon, la preț mic
Optați pentru fructe și legume de sezon, care, de obicei, se găsesc la prețuri rezonabile. Mergeți în piață pentru a descoperi o varietate mai mare de verdețuri și fructe. Acordați atentie ofertelor disponibile în orice moment, pentru ca atunci când găsiți alimentele preferate la reduceri, să vă completați stocul.

Gătiți mâncarea în avans
Preparați mâncarea acasă, în cantitate mai mare, pentru mai multe porții, ca să ajungă chiar și o săptămână. Gătind acasă, veți știi cu siguranță ce ingrediente consumați și în ce cantitate și veți evita porțiile prea generoase sau prea calorice din oraș sau poftele cărora le este greu să le rezistați atunci când vi se face foame. Puneți mâncarea în caserole pentru a o transporta ușor.

Fast food?
Păstrați mereu în stocul din frigider ouă, legume ori salată pentru ca, atunci când nu aveți prea mult timp la dispoziție, să preparați în câteva minute o gustare sănătoasă și să evitați astfel să vă luați snacksuri calorice în drumul spre serviciu sau în pauza de masă. Puteți mânca sau lua la pachet ouă fierte, legume la aburi ori salate de legume crude.

Nu plecați la cumpărături când vă este foame
Expresia “Nu ești tu când ți-e foame”, dintr-o reclamă la ciocolată, poate deveni realitate, chiar dacă sunteți motivate să vă păstrați dieta. Veți cumpăra alimente mai scumpe și mai calorice.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here