Dior Summer 2020, cea mai nouă colecție Kim Jones la Paris Fashion Week

0
Dior Summer 2020, cea mai nouă colecție Kim Jones la Paris Fashion Week
Dior Summer 2020, cea mai nouă colecție Kim Jones la Paris Fashion Week

Dior și-a prezentat colecția Menswear Summer 2020 la Paris Fashion Week, care a presupus o colaborare reușită cu artistul Daniel Arsham și brandul de genți Rimowa.

Mai mult decât orice, noua colecția a fost despre legăturile dintre nou și vechi. Colaborările au început să ocupe un loc important la Dior, de când Kim Jones a fost numit Creative Director la Dior Men, în martie 2018. Colecția acestuia din 2019 a presupus o colaborare cu artistul japonez Hajime Sorayama, iar de atunci designerul a îndreptat casa către adoptarea și integrarea unor elemente contemporane și de street style în creațiile ei clasice.

Colaborarea cu artistul Daniel Arsham, ale cărui lucrări explorează arheologia prezentului, s-a potrivit perfect cu tema colecției. Modelele au defilat pe nisip roz, în ținute ce amestecă tonuri neutre și culorile vibrante – portocaliu, albastru electric, roz. 

Creațiile din colecție au reflectat designul clasic inconfundabil al casei Dior, dar a introdus și noi stiluri. De exmeplu, tricourile cu patternuri Toile de Jouy au fost pictate de mână de către un meșter creator de kimono-uri din Japonia. Creațiile au adus aminte și de piese celebre mai vechi ale casei, printre care legendarul print de ziar Dior, care a fost introdus prima data de John Galliano în colecția Dior Spring/Summer 2000. O parte importantă a showului a presupus-o colaborarea cu brandul de genți Rimowa, în special valiza din aluminiu, care este sinonimă cu brandul Rimowa.

Foto: imaxtree

 

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here