Documentare lansate in 2017 care merita toata atentia voastra

0
filme documentare lansate in 2017

Sunt seri in care nu simtiti nevoia nici de seriale si nici de filme artistice. Pentru astfel de momente am intocmit un top 7 al documentarelor lansate in 2017 care au la randul lor povesti captivante de spus.

Ouale lui Tarzan, un documentar cu un subiect provocator

Documentarul lui Alexandru Solomon vorbeste despre utopii, despre primul institut de primatologie din lume, aflat la Suhum, si experimentele facute acolo, si este o drama metaforica in care se impletesc destinele asemanatoare ale maimutelor si oamenilor. Imaginea poarta semnatura lui Radu Gorgos, montajul a fost realizat de Sophie Reiter, iar sunetul de Marin Cazacu, Franck Rivolet si Cristinel Sirli. Producatori sunt Ada Solomon, Cedric Bonin si Pascaline Geoffroy. Documentarul a intrat in cinematografele romanesti pe 6 octombrie.

O escapada pe taram turcesco-pisicesc

Lansat pe 10 februarie 2017, filmul regizat de Ceyda Torun ofera o imagine inedita asupra Istanbulului, prin ochii felinelor care-l populeaza si al persoanelor ce au grija de ele. Kedi este o oda adusa orasului cu ajutorul povestilor in care pisicile sunt personajele principale. Chiar si aceia dintre voi care nu sunt neaparat indragostiti de aceste animale vor incepe sa le priveasca usor diferit dupa vizionarea acestui documentar inedit.

Disparitia coralilor, un subiect ce trebuia investigat

Chasing Coral, un documentar original apartinand lui Netflix, analizeaza disparitia coralilor intr-un ritm alarmant cu ajutorul unei echipe de scufundatori, oameni de stiinta si fotografi. Filmul a fost produs de Exposure Labs, regizat de Jeff Orlowski si a avut premiera la editia din acest an a festivalului Sundance.

O scena iconica primeste un documentar pe masura

Celor indragostiti de cinematografie le recomandam 78/52, un documentar ce vizeaza scena iconica de la dus din Psycho-ul lui Alfred Hitchcock, o crima care a schimbat in profunzime cursul filmelor hollywoodiene. Pentru a se asigura ca filmul beneficiaza de opinile mai multor specialisti din domeniu, Alexandre O. Philippe a inclus extrase audio dintr-un interviu Hitchcock/Truffaut, dar si comentarii pe baza subiectului de la Guillermo del Toro, editorul Walter Murch si scriitorul Bret Easton Ellis.

„Tara moarta”, cel mai recent proiect al regizorul Radu Jude

Filmul este un eseu documentar compus din mai mult de 500 de fotografii dintre cele peste 8.500 ale colectiei Costica Acsinte, texte de Emil Dorian si fragmente din coloana sonora a filmelor de propaganda din anii ’30 – ’40. Montajul documentarului este semnat de Catalin Cristutiu, sound design-ul de Dana Bunescu, iar consilierea tehnica a fost asigurata de Marius Panduru. Filmul este realizat cu sprijinul lui Cezar Mario Popescu, cel care a descoperit fotografiile lui Costica Acsinte, iar Ada Solomon este producatorul sau.

Long Strange Trip, documentarul care spune povestea trupei Grateful Dead

Filmul regizat de Amir Bar-Lev It a avut premiera pe 23 ianuarie 2017 in cadrul Sundance Film Festival si are o durata de aproximativ 4 ore. Martin Scorsese este unul dintre producatorii executivi ai documentarului, iar Justin Kreutzmann, fiul tobosarului de la Grateful Dead este cel de-al doilea. Documentarul prezinta interviuri in exclusivitate cu membrii care inca traiesc ai trupei, dar si cu prietenii acestora. Printre ei ii veti recunoaste probabil pe Bob Weir, Mickey Hart, Bill Kreutzmann, Phil Lesh, John Perry Barlow, Donna Godchaux, Dennis McNally, Barbara „Brigid” Meier, Nick Paumgarten, Steve Silberman si Alan Trist.

Cum arata viata la un internat din Irlanda

Regizat de Neasa Ni Chianain si David Rane, documentarul prezinta viata fascinanta de la Headford, o scoala-internat din Irlanda, pe parcursul unui an. Accentul principal cade pe doi dintre profesorii cu vechime ai lui Headford, John si Amanda Leyden, care s-au intalnit acolo in urma cu mai multe decade si traiesc acum pe teritoriul scolii. Mai mult decat niste simpli educatori, ei sunt mai degraba parintii-surogat ai elevilor ce locuiesc in campus.

Cititi si: “Pe final de septembrie: filme, piese de teatru & alte evenimente de neratat”!

Foto: prin amabilitatea distribuitorilor

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here