Fashion Documentary: povestea lui Manolo Blahnik

0
documentar despre viata lui Manolo Blahnik

Pe 15 septembrie 2017 va avea loc premiera filmului documentar despre viata designerului Manolo Blahnik. Noua pelicula cu titlul “Manolo: The Boy Who Made Shoes for Lizards” este regizata de Michael Roberts, un apropiat al brandului si prieten cu designerul inca de la inceputul carierei acestuia.

documentar despre viata lui Manolo Blahnik

Blahnik a inceput sa lucreze in domeniu modei ca scenograf, dar Diana Vreeland a fost cea care l-a incurajat sa se dedice complet creatiei de pantofi. Incepand cu anul 1972, Manolo si-a asigurat rapid statusul de designer de incaltaminte de lux in randul vedetelor. Incepand cu 1977 a inceput sa isi comercializeze pantofii prin lantul de magazine Bloomingdale’s.

John Galliano, Charlotte Olympia si Sofia Coppola vor aparea in documentarul despre Manolo Blahnik

Printre clientele brandului din prezent se afla Rihanna, Naomi Campbell, Iman. Acestea vor aparea si in documentar, impreuna cu alte celebritati: John Galliano, Charlotte Olympia, Karlie Kloss si Sofia Coppola. De asemenea, un interviu interesant este cel acordat de Anna Wintour in cadrul documentarului, care a declarat ca nu se uita la pantofi facuti de altcineva.

Biografia lui Manolo Blahnik promite sa ofere detalii necunoscute din viata captivanta a designerului, pornind de la copilaria sa petrecuta in Insulele Canare din Spania.

Desi nu si-a dorit niciodata faima sau publicitate, Manolo s-a purtat natural in fata camerei de filmat. Totusi, singura conditie pe care i-a cerut-o lui Michael a fost sa nu fie filmat prea mult, preferand sa ii lase pe alti oameni sa vorbeasca despre el. Designerul a definit documentarul ca un portret intim despre munca sa, despre cine este el, fara a fi un proiect vanitos.

In ianuarie, in onoarea artistului, a avut loc o expozitie retrospectiva la Palatul Morando din Milano. Aceasta a inclus 212 de perechi Manolo si 80 de schite de mana.

Cititi si: “Prima linie de pantofi semnata Sarah Jessica Parker”!

Foto: Guliver/ Getty Images

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here