Dubla expozitie Lillian Bassman

0

Galeria de arta fotografica Staley Wise de pe Broadway gazduieste in prezent o retrospectiva fascinanta a artistei americane Lillian Bassman. Aceasta si-a inceput ucenicia ca art director la Harper’s BAZAAR, fiind primul discipol al artistului Alexey Brodovitch (autorul unora dintre cele mai spectaculoase coperte ale revistei, de la inceputul secolului al XX-lea). Primul proiect al lui Bassman a fost in 1945, pentru Junior BAZAAR. Artista a inceput apoi sa faca fotografii care au atras atentia in scurt timp prin expresivitatea modelelor si prin compozitie.

Sursa foto: Staleywise.com

Lillian Bassman s-a nascut in Brooklyn intr-o familie de emigranti evrei rusi cu vederi liberale. Inainte de perioada lunga la BAZAAR (1945 – 1965), a lucrat ca model in studioul unui artist, in schimbul folosirii spatiului acestuia ca atelier foto, in orele libere.

Odata cu inaugurarea expozitiei de fotografie alb-negru de la galeria new-yorkeza a fost lansat si un album foto, intitulat simplu Lingerie.

In paralel cu expozitia din inima Manhattan-ului, pe Coasta de Vest, la Galeria Peter Fetterman din Santa Monica, este deschisa o ampla expozitie cu unele dintre cele mai celebre fotografii realizate de Bassman: Lillian Bassman: A Life, 1917-2012, ce poate fi vizitata pana pe 9 iunie. 

Sursa foto: Peterfetterman.com

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here