Dulce de Crăciun: chef Ana Consulea, Zexe Braserie

0
Dulce de Crăciun Zexe Braserie (4)

Produsele pe care le-am creat în acest sezon sunt inspirate din gustul copilăriei: cornulețe cu magiun de prune, nuci umplute cu ciocolată, biscuiți cu scorțișoară, turtă dulce, prune trase în ciocolată, cozonac clasic și cozonac însiropat.

Fără cozonac, Sărbătorile nu ar avea același farmec. La Braserie, avem un cozonac clasic, pufos, cu nucă, stafide și cacao, și unul însiropat, inspirat de o rețetă rusească de cozonac împletit, găsită și perfecționată de șeful nostru de laborator. Ca tușă personală față de cel rusesc, l-am înecat zdravăn în alcool, rezultând ceea ce astăzi numim toți „cozonac împleticit”. Un alt dulce care nu ar trebui să lipsească sunt nucile umplute cu ciocolată şi rom. Iar cornulețele cu magiun de prune ne aduc aminte de momentele pline de bucurie când mamele sau bunicile noastre întindeau aluatul, de cele mai multe ori cu o sticlă.

Bomboanele din ciocolată mi se par un desert subapreciat. Nu acordăm destulă atenție acestui produs-răsfăț, atât de delicat și interesant.

O reţetă delicioasă şi uşor de pregătit acasă este tortul cu frișcă și fructe pe care aproape toate mamele noastre îl făceau de Revelion.

Articol apărut în numărul de decembrie al revistei Harper’s BAZAAR România.

Citiți și: “5 mituri despre mancarea sanatoasa, demontate de experti”!

Foto: prin amabilitatea brandului

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here