Echipa filmului „Dupa dealuri” la Cannes

0

Cristina Flutur (stanga), Cristian Mungiu si Cosmina Stratan, la premiera. Foto: Festival-cannes.fr

Pe covorul rosu, actrita Cosmina Stratan a fost imbracata la premiera oficiala de sambata intr-o creatie Ingrid Vlasov, iar intr-una dintre celelalte seri de gala ale festivalului va purta o rochie de Maria Lucia Hohan. Alegerile Cristinei Flutur, cealalta actrita in rol principal, sunt tinute create de Casa Ducessa by Mihaela Savu, respectiv Ersa Atelier.

Actritele Dana Tapalaga si Victoria Agache au preferat creatii ale designerului Bianca Popp, iar Catalina Harabagiu – o rochie gandita de  Irina Marinescu si pantofi marca Mihaela Glavan. La randul sau, actorul Valeriu Andriuta a purtat un costum din colectia Adinei Buzatu.

Echipa filmului, la premiera. Foto: Festival-cannes.fr

La premiera oficiala a filmului Dupa dealuri au urcat treptele Palatului Festivalurilor regizorul Cristian Mungiu, actorii Cosmina Stratan, Cristina Flutur, Dana Tapalaga, Valeriu Andriuta, Catalina Harabagiu, Gina Tandura si Victoria Agache, monteurul Mircea Olteanu, inginerul de sunet Cristinel Sirli, producatorul Bobby Paunescu, producatorul delegat Tudor Reu si directorul de film Adrian Moroca. Lor li se alatura co-producatorii Pascal Caucheteux si Grégoire Sorlat (Why Not Productions), Vincent Maraval (Wild Bunch) si celebrii cineasti Jean-Pierre și Luc Dardenne.

Foto: Mobra Films

Dupa dealuri – filmul cu care Mungiu revine in selectia oficiala de la  Cannes la cinci ani dupa ce a castigat Palme d’Or – spune povestea a doua fete care au crescut impreuna si care se reintalnesc dupa cativa ani de despartire. Alina se intoarce din Germania sa o ia cu ea pe Voichita, prietena ei din copilarie. Aceasta si-a gasit insa calea in credinta, iar maicile printre care traieste la manastire tin locul familiei pe care nu a avut-o niciodata. Alina lupta cu toate puterile sa recastige afectiunea Voichitei, facandu-i pe cei din jur sa se intrebe de unde vine forta care o anima. Filmul este inspirat de romanele non-fictionale ale Tatianei Niculescu-Bran (Spovedanie la Tanacu si Noptile Patriarhului).

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here