Ediția BAZAAR de iulie-august: Evadare în Grecia

0

Relaxați-vă, vara este aici! Și odată cu ea, o ediție Harper’s BAZAAR care descifrează toate plăcerile unei vacanțe în Grecia. Decoperiție câteva pagini din această ediție și citiți editorialul lui Andrei Iovu.

Cele două variante de copertă ale ediției Harper’s BAZAAR iulie-august 2019

Paradisuri exotice. Fotografii de Edward Aninaru. Realizat de Andrei Iovu

Lunga vară fierbinte. Fotografii de Anna Daki. Realizat de Andrei Iovu. Makeup: Sasa Jokovic, makeup artist Chanel

Greco-terapie. Texte de Medine Pop, Vicki Nicola, Aida Economu și Ana Doaga

„Dacă suntem puși să spunem pe nerăsuflate care este locul fericirii absolute pentru noi, mulți vom începe să descriem o scenografie în care apar inevitabil trei elemente ce se repetă: apă limpede, cer senin, nisip fin sub noi. La asta mă gândeam în timpul unei scurte pauze între două ședințe foto în Sithonia, în nordul Greciei, atunci când am țâșnit ca din pușcă spre minusculul golfuleț pustiu în care, după ce am rotit capul precum o bufniță de câteva ori de jur împrejur, am scăpat de toate hainele de pe mine și m-am făcut una cu nisipul sub soarele care mușca fără milă. Plaja nu are mai mult de 6-7 metri lungime și alți 4 adâncime. Dintre aceștia, cel puțin jumătate sunt cu nisip, iar restul sunt alge uscate care arată ca și cum cineva a trecut printr-o răzătoare pereții de piatră ce susțin puzderia de pini ce-și întind languros crengile spre apele liniște ale golfului. Dincolo de șuieratul permanent al vântului ce bate dinspre mare, doar vocea Minei cântând Senza fiato din telefon ajunge la mine în valuri-valuri. Un cor de cicade guralive ce-și fac veacul prin tufișurile din împrejurimi îi dau replică ca într-un rap battle improbabil. «Chi mi rimane, chi mi rimane/ Chi mi rimane dentro il cuor», repetă Mina obsesiv și cu patetism, la care cicadele răspund impasibil: «zzzzzzz…» Mintea se golește de gânduri, iar plămânii de aerul cu aromă de fân și rozmarin ars de soare care i-a umplut. Mă număr printre aceia care rămân fără cuvinte atunci când sunt fericiți, iar ceea ce simt acum e – vorba lui Barnes – sentimentul unui sfârșit. Sau al unui început.

«Frumusețea e adevăr, adevărul e frumusețe», scria John Keats în Odă la o urnă grecească. Iar pentru ca frumusețea să fie frumusețe – iar adevărul să fie adevărat – e nevoie de simplitate. Cu cât dezbraci Grecia de toate artificiile care ar putea-o înzorzona, cu atât devine mai seducătoare, mai exotică, mai out of this world. Ce poate să depășească în frumusețe topografia marțiană a dealurilor arămii, nuanțele de albastru Klein ale cerului și culoarea verde-smarald a mării din Mykonos – esențializate ca într-o lucrare de Etel Adnan –, sau malurile îmbrăcate în păduri de pini ale plajelor din Halkidiki?

Am pregătit pentru această ediție o secțiune specială de unde să vă inspirați atunci când porniți la drum spre sud. Călători spirited ne-au povestit de ce li s-a cuibărit Grecia în suflet, alții ne-au sărit în ajutor cu sfaturi și recomandări, iar stiliștii au răsturnat pe dos orașul în căutarea acelor lucruri care vor aduce strălucire zilelor și nopților pe insulă. Tot ce vă rămâne este să vă îndrăgostiți de acest tărâm suspendat între ceea ce este și ceea ce proiectăm noi pe el.

Bon voyage!

Andrei Iovu, redactor-șef

Noul romantism. Fotografii de Robert Petreanu. Realizat de Ina Borcea

Ce vedeți în imagine? Fotografii de Uge Rubio. Realizat de Clara Buedo

The Style. Fotografii de Victor Oancea

Ediția Harper’s BAZAAR iulie-august 2019, acum la centrele de presă!

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here