Editia BAZAAR de iulie-august: Marile aventuri ale modei

0

Indiferent de destinatiile alese pentru aceasta vara, luati noua editie Harper’s BAZAAR (iulie-august) drept ghid pentru escapade stilistice reusite si pentru o stare de vacanta fabuloasa.

Cast Away. Fotografii de Anna Daki. Realizat de Andrei Iovu si Lil Bulgac

Above & Beyond. Fotografii de Oltin Dogaru. Realizat de Ina Borcea

Visul din vis. Fotografii de Richard Phibbs

”In timp ce scriu aceste randuri cu degetele de la o mana, iar cu cealalta incerc sa deschid o minuscula sticla de prosecco din mini-barul camerei de hotel in care sunt cazat la Viena (cautati motivul calatoriei in editia de septembrie), ma intreb ce anume provoaca in noi acest sentiment de fericire, aceasta senzatie ca suntem cu totul atrasi de un loc care ne-a invadat imaginatia si ne-a facut inima sa bata mai tare. Pentru mine, acest sentiment este inradacinat in cateva momente inefabile ale calatoriilor anterioare –  privelistea care-ti taie respiratia in Ravello, peisajul aproape selenar al Cicladelor grecesti batut de un vant salbatic – , dar mai ales in proiectiile pe care mi le faceam in copilarie despre locuri indepartate si exotice precum America de Sud sau Orientul Mijlociu. Fiecare dintre aceste calatorii a fost facuta pe baza promisiunii ca, dupa ce voi respira aerul, gusta mancarea si auzi limba – si dupa ce voi consuma tot vinul din mini-bar -, nu numai ca o sa devin mai intelept, dar o sa si simt ca am trait viata la o intensitate mai mare.

Pentru aceasta editie, am pornit in cautarea vacantei perfecte calatorind – real si imaginar – pe litoralul stancos al Turciei, acolo unde hoteluri-sanctuar cu arhitectura brutalista sunt scaldate de apele linistite ale Marii Egee, in insoritul Provence, pentru un pranz campenesc condimentat cu cele mai incantatoare si pretioase bijuterii, si ne-am scaldat in apele lacurilor imprejmuite de paduri nesfarsite din jurul Berlinului pentru a surprinde simplitatea si eleganta stilului retro inspirat de jumatatea secolului trecut. In plus, patru calatoare ne-au dezvaluit care sunt destinatiile unde inima lor are acelasi tempo cu spiritul locului si ne-au pus la dispozitie un scurt ghid pentru a descoperi la randul nostru ce transforma aceste spatii in experiente memorabile si must-try – plaje salbatice, bucatarie asiatica, refugii secrete printre dune de nisip, farmecul discret si burghez al Rivierei franceze. Pana la urma, cea mai buna poveste de calatorie nu are totusi legatura cu calatoria in sine, ci cu oamenii care au experimentat-o. Iar ca finalul acestui periplu sa fie glorios, am patruns in decorul misterios al unui castel britanic, acolo unde cele mai remarcabile lookuri haute couture ale sezonului devin personaje de poveste.

Fie ca alegeti plaje paradisiace sau un weekend intr-o destinatie cu peisaje bucolice din apropierea orasului, e momentul marilor aventuri departe de lumea dezlantuita, al spatiilor unde realitatea intrece imaginatia, al escapadelor insolite care se transforma intr-o experienta a diversitatii – iar daca suntem putin norocosi, chiar intr-una a alteritatii. Indiferent de motivul pentru care pornim la drum sau de cat excitement ori liniste ne dorim sa obtinem, niciodata nu ne vom intoarce aceeasi persoana dintr-o calatorie. Limitele familiarului ne sunt fortate, neasimilabilul devine asimilabil, exceptionalul pare mai usor de atins, iar la intoarcere nu ne vor lipsi din bagaj amintiri, senzatii, gusturi care vor ramane alaturi de noi o vreme indelungata.

Drum bun!”

Andrei Iovu, redactor-sef

Special Vacanta. Fotografii de Victor Oancea. Interviuri realizate de Diana Marasoiu

Spirit calator: Ana Topoleanu, Ema Prisca si Catinca Tabacaru

Tonuri estivale. Fotografii de Victor Oancea. Realizat de Ioana Vasile

Editia Harper’s BAZAAR Romania iulie – august 2018 este acum la centrele de presa!

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here