Editia BAZAAR de iunie: Summer in the City

0

Restart! Cu noua editie Harper’s BAZAAR, de iunie, intrati in universul unor repere de stil din peisajul urban bucurestean, aflati tot ce-i hot in materie de noutati pentru corp, descoperiti bucataria romaneasca moderna si evadati in natura alaturi de micutii stylish din sectiunea speciala Junior.

Fotografii de Anna Daki. Realizat de Andrei Iovu si Lil Bulgac

Fotografii de Dan Beleiu. Realizat de Ina Borcea

Fotografii de Kathrin Makowski. Realizat de Andrei Iovu si Lil Bulgac

Special Body. Fotografii de Anna Daki. Text: Anda Brindusa

„Cum ne raportam la noi insine are de-a face nu numai cu felul in care aratam, ci cu atat de multi alti factori si fatete ale vietii noastre. Pare un adevar de nezdruncinat, insa este o revelatie recurenta pentru fiecare dintre noi in aceasta perioada dominata de social media si al sau joc de oglinzi. Obsesia pentru tinerete si perfectiune, linia fina, imperceptibila, intre stil personal, extravaganta si exces, identitatea – toate redevin hot topics azi si par mai importante ca oricand.

Refugiul in aceasta mare de influente si de curente si in fata inflatiei de gesturi grandioase si statements? Noi credem ca este stilul personal, acest Sfant Graal in cautarea caruia ne aflam in permanenta. Vorbesc despre acea calitate personala (mostenita, dobandita sau invatata) care scoate din propozitie semnul exclamarii si ofera un soi de liniste dialogului cu cei dimprejur, un ritm placut si familiar. Iar acest dialog nu are de-a face exclusiv cu hainele, ci in special cu felul in care iti misti corpul, cu ceea ce citesti, ceea ce mananci si mai ales cum, unde si de ce calatoresti. In acest spirit, am ales trei repere de stil care ofera peisajului urban bucurestean (si nu numai) un dram de farmec, nostalgie, culoare si bun-gust desavarsit, care sa va inspire pentru zilele caniculare. In plus, am punctat prin pictorialele de moda trei tendinte definitorii in acest sezon: utopia retro – atat de improbabila in alt context – obtinuta de Nicolas Ghesquiere la Louis Vuitton din ingrediente foarte diferite, precum jachetele din brocart, rochiile de amazoana din piele sintetica si pantofii sport cu alura SF; inspiratia lui Karl Lagerfeld de a imbraca o colectie Chanel clasica par excellence in plastic si plexiglas; si alura modernista a celor mai dezirabile rochii ale verii.

Pentru acest inceput de vara am pregatit o editie care are la baza ideea de innoire, de restart. Noutatea care ne incanta cel mai mult – prin dimensiunea sa filosofico-estetico-emotionala, dar mai ales prin mixul de gusturi cu efect de madlena proustiana – e adusa de chef-ii romani specializati in redescoperirea specificului local si a ingredientelor sale vedeta, de cei care redeseneaza peisajul culinar si marcheaza un revival al bucatariei romanesti si al experientei ce o insoteste. Iar pentru ca pasiunea pentru gastronomie sa nu lase urme, va propunem un ghid complet de pregatire a corpului pentru vacanta si pentru permanenta lupta cu timpul si tentatiile.

In sectiunea speciala Junior, pe langa pictorialul inspirat de filmul Moonrise Kingdom, de Wes Anderson, in care mici cercetasi stylish cutreiera padurile in cautarea aventurii, frumoasa Veronika Heilbrunner ne marturiseste ce castigi si ce pierzi ca fashionista emerita de-a lungul celor noua luni de sarcina – spoiler alert: o pofta nebuna pentru bere si libertatea de a purta papuci si sweatpants in centrul Berlinului, la categoria castiguri, si 99% din garderoba, la categoria pierderi. In plus, Vicki Nicola reflecteaza asupra modului in care parintii pot negocia pasiunile altfel – sau neconforme cu propria lor viziune – ale copiilor, iar Andreea Raicu atrage atentia asupra rolului pe care actul responsabilizarii personale il poate avea in salvarea unei vieti.”

Andrei Iovu, redactor-sef

BAZAAR Junior: Veronika Heilbrunner. Fotografii de Anna Daki

BAZAAR Junior: Marea Evadare. Fotografii de Robert Petreanu. Realizat de Ina Borcea si Cosmin Florea

Noua bucatarie romaneasca. Fotografii de Oltin Dogaru. Text: Anda Brindusa

Editia Harper’s BAZAAR Romania iunie 2018 este acum la centrele de presa!

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here