Editia BAZAAR de mai: Beauty and the Best

0

In noua editie BAZAAR ne-am lasat inspirati de nenumaratele ipostaze ale frumusetii. Descoperiti aici cateva pagini din revista si editorialul semnat de Andrei Iovu.

[meow, she said]. Fotografii de Oltin Dogaru. Realizat de Andrei Iovu si Lil Bulgac

Jeux des formes. Fotografii de Robert Petreanu. Realizat de Ina Borcea

Ana Ularu. Fotografii de Alex Galmeanu. Text: Daniel Butnariu

 

Gabriela Dumitran: A Hatful of Dreams. Fotografii de Oltin Dogaru. Text: Gabriela Piturlea

Ce consideram frumos azi?

„Daca ne uitam in social media, raspunsul pare destul de simplu. O mandibula taiata intr-un V perfect, ochi inspirati de portretele Margaretei Keane, par lung si stralucitor, un nas minuscul, buze voluptuoase si rasfrante intr-un suierat greu incadrabil. Cu toata tehnologia de care chirurgia estetica dispune azi, prin abundenta de lasere si injectabile, femeile pot atinge cu siguranta acest look de rigueur. Ceea ce in trecut era celebrat ca marca personala, acum poate sa fie inlaturat, indreptat sau ameliorat in pauza de pranz. Fireste, daca exista bani si disponibilitate de a-ti dedica viata acestui quest. Cu cat stiinta face mai usoara, ieftina si rapida transformarea, cu atat idealul de frumusete atinge noi culmi ale ridicolului si irealului.

Si totusi, desi blamata pentru ca uneori pare sa incurajeze uniformitatea – ce-i drept, in fiecare sezon, un anumit look devine omniprezent –, moda incepe sa ofere in ultima vreme un sentiment de apartenenta unor „categorii” care in alte circumstante ar fi fost respinse ca fiind prea transgresive sau de-a dreptul urate. Moda pare sa imbratiseze manifestari foarte diferite ale frumusetii. Desigur, si asta e o moda; cautarea unui nou look, a unei noi abordari, a unei perspective diferite nu se opreste niciodata. Insa pentru moment, cel putin aparent, moda devine refugiul celor care se simt si arata altfel. In fata succesiunii nesfarsite de tendinte pe care ni le ofera, putem trage concluzia ca vorbim despre un domeniu care este intr-o relatie foarte ambigua cu uniformitatea. Asta nu ne impiedica sa ne bucuram de acest moment unic, despre care nu stim cat va dura sau daca este repetabil.

Industria frumusetii este intr-o continua schimbare si diversificare. Ajustarea la ceea ce moda (sau social media) dicteaza se face cu o repeziciune aiuritoare. Avem azi produse pentru absolut orice problema vrem sa tratam. De aceea, mai mult ca oricand, este nevoie de calauzire. In aceasta editie, cititi ceea ce au de spus editorii si expertii nostri despre tratamentele si trucurile de infrumusetare care va vor scoate la suprafata your hidden gems. De la cele 100 de produse testate si aprobate de BAZAAR la chipurile vibrante, perfect machiate de Kabuki si Peter Philips in materialul semnat de Carine Roitfeld, plasate in contrast cu spatiul rece si neprietenos al unei corporatii, sau de la splendidele Bella Hadid si Ana Ularu la Geta Bratescu, artista atat de absenta azi din viata publica, insa atat de prezenta prin opera sa, ne-am lasat inspirati in aceasta editie de nenumarate manifestari ale frumusetii.

La BAZAAR am ales mereu sa pariem pe cat posibil pe cartea naturaletii si, chiar mai important, pe cea a stilului personal, a lui ce-ti-se-potriveste-acum. Credem ca machiajul a parcurs un drum suficient de lung in ultimii ani, astfel incat camuflajul sa nu mai fie premisa obligatorie pentru o fizionomie „imperfecta”. In acord cu dictatele actuale, culorile si texturile care imbraca tenul cu o haina aproape transparenta umplu astazi rafturile marilor magazine cu produse de beauty. Ca si in cazul hainelor, indiferent de cat de atragatoare ne apar, machiajul, tratamentele si tot restul arsenalului care ne este pus la dispozitie devin incomplete, ba chiar inutile, in lipsa unei persoane si a nevoilor sale reale. S-a dovedit deja ca activele noastre cele mai importante provin din interior: farmec, caritate, bunatate si generozitate. Investiti-le cu incredere, vor avea efecte miraculoase.”

Andrei Iovu, redactor-sef

Culoare si contrast. De Carine Roitfeld. Fotografii de Sebastian Faena

La Belle Fleur. Fotografii de Oltin Dogaru. Makeup: Adina Vlad

Beauty Hot 100. Realizat de Ioana Vasile

Editia BAZAAR mai 2017 este acum la centrele de presa!
Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here