Ediția BAZAAR de martie: Viitorul modei

0
BAZAAR martie 2019

Modele în ascensiune fotografiate pentru cel mai cuprinzător pictorial de colecții realizat de BAZAAR până acum, selecția celor mai fresh tendințe de pe catwalk, un ghid de shopping responsabil și o întâlnire cu tinere artiste cu o energie debordantă în secțiunea specială Harper – ediția de martie este despre cine & ce urmează în modă, beauty și artă.

Cele două coperte ale ediției Harper’s BAZAAR martie 2019. Fotografii de Anna Daki

The Collections. Fotografii de Anna Daki. Realizat de Andrei Iovu și Lil Bulgac

Stardust. De Carine Roitfeld. Fotografii de Mario Sorrenti

„De unde să începem? Firește, cu sfârșitul. Phoebe Philo a plecat de la Céline, iar odată cu ea, pare-se, s-a încheiat o epocă. O schimbare resimțită dureros de dramatic în întreaga lume – poate nițel prea dramatic –, dar probabil una necesară pentru a face loc unui nou moment în modă. Iar acest moment n-a întârziat să apară și a luat unele dintre cele mai extravagante și pline de culoare forme pe care le-am văzut din toamna lui 2008 până acum. Care criză financiară?!

Fie că alegeți să vă înfășurați în franjuri și plasă ca de pescuit lungă până la pământ, să adăugați un strop de pizzazz à la Vreeland cu un boa de pene cusut pe rochie sau o fundă gigant legată la piept, să go bold cu o pălărie care să pună distanță între voi și lume – măsurabilă în zeci de metri de tul – sau veți alege să vă legați la cap cu o simplă eșarfă – nimic mai șic în acest sezon! –, să fiți un pic sketchy cu un costum imprimat cu un desen ca de hașură sau, din contră, să puneți laolaltă într-o ținută întregul arsenal de printuri din garderobă, să apelați la un look all-denim prespălat (sper că nu sunt singurul care-și amintește accidentele anilor ’90) sau, în fine, să îmbrăcați neopren ca să păreți abia ieșite din apele învolburate ale oceanului, ei bine, noul sezon este extrem de ofertant.

Mai mult decât orice, totuși, această primăvară va rămâne în memoria tuturor ca momentul în care costumul cu pantaloni a intrat definitiv în garderoba feminină, în care ne-am oprit din a chestiona existența și rostul culorii galbene și am adoptat-o cu inima împăcată și în care imprimeurile tie-dye și hainele croșetate au ieșit la lumină pentru ultima dată – sper!

O sumedenie de motive de încântare, de piese în urmărirea cărora să porniți, de soluții ingenioase de styling pentru următoarele luni sau, cu puțin noroc, pentru o viață. Descoperiți-le în paginile care urmează.

O întreagă legiune de femei fantastice și-au dat întâlnire în această ediție. Tinere cu o energie creatoare debordantă care promit să remodeleze viitorul – determinarea tuturor de a schimba, de a nu accepta vechiul este mai mult decât reconfortantă –, surprinse aici de Oltin Dogaru și Gabriela Pițurlea pentru o nouă ediție a secțiunii speciale Harper, cele care, după ani de carieră fulminantă, decid să-și pună energia și timpul în folosul altor femei, sau cele la care încă mai suntem norocoși să avem acces prin arta pe care ne-au lăsat-o moștenire. Să nu uităm nici de cele cinci tinere de pe copertele acestei ediții, fotografiate de Anna Daki pentru cel mai cuprinzător ghid de colecții realizat de BAZAAR până acum, unele dintre modelele promițătoare ale momentului. Citind poveștile din spatele acestor materiale și privind mixul de dezinvoltură, asumare, outspokeness, sisterhood, subversivitate și da, frumusețe, partea din mine care se îngrijorează pentru ziua de mâine a dat uitării pentru o clipă toate spaimele și s-a umplut de optimism și încântare pentru ce va urma.

Sperăm ca în paginile ce urmează să găsiți suficiente motive de desfătare vizuală și de informații care să vă călăuzească pe drumul acestui nou început.”

Andrei Iovu, redactor-șef

Harper: Arta tânără. Fotografii de Oltin Dogaru. Interviuri realizate de Gabriela Pițurlea

Annie Lennox: Apel la mobilizare. Fotografii de James White

Trend Report. Realizat de Lil Bulgac

Ediția Harper’s BAZAAR România martie 2019, acum la centrele de presă!

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here