Ediția BAZAAR de octombrie: Go Bold!

0
ediția BAZAAR de octombrie

Noile idei din peisajul fashion eclectic al acestui sezon și vocile care folosesc moda, arta și frumusețea pentru a-și face cunoscute cauzele de justiție socială – e momentul să le descoperiți, cu ediția BAZAAR de octombrie.

Cool New You. Fotografii de Anna Daki. Realizat de Andrei Iovu si Lil Bulgac

O frântură de timp. Fotografii de Agata Pospieszynska

Catwoman. Fotografii de Agata Pospieszynska

„Designerii au avut o abilitate fantastică de a evoca în colecțiile pentru această toamnă melancolia, bucuria, spiritul, tradiția haute couture și radicalismul deopotrivă, făcând acest mix să pară foarte firesc și contemporan. Formidabile mantouri XXL – ah, câte suspine a provocat cel de la Lemaire de pe coperta ediției –, tricotaje cu modele tradiționale, cagule din lână purtate cu rochii de seară lungi, inserții de culoare pop, full-on animal print, costume cu alură ’80s desprinse parcă dintr-o schiță de Tony Viramontes, ținute post-Time’s Up prin care se celebrează reținerea și tot ce este non-sexual în vestimentație, toate coexistă și îmbogățesc peisajul eclectic al acestui sezon.Tot ce aveți de făcut este să adăugați un strop din personalitatea voastră, să faceți povestea mai interesantă. După cum spunea Diana Vreeland: «Stilul – toți cei care îl posedă au ceva în comun: originalitatea.» Mai ales acum, având această ediție BAZAAR la îndemână, explorarea ideilor noi din modă merită să devină top priority.

În timp ce navigăm pe ape tot mai tulburi în politica internă, la nivel global ne lovim de probleme socio-economice care ne afectează inevitabil pe toți. Harper’s BAZAAR a invitat patru femei cu simț civic să take a stand și să folosească moda și arta pentru a face cunoscut mesajul cauzelor care contează cel mai mult pentru fiecare dintre ele. Cu asemenea modele la care charisma și puterea sunt aproape palpabile, vântul schimbării se simte tot mai tare. Revenind în România, unde evenimentele recente precum lupta anticorupție și redefinirea familiei în Constituție încing spiritele, nu putem să nu ne întrebăm unde ne sunt modelele feminine – cu popularitate, cu o comunitate robustă care să le urmeze – gata să ia poziție față de nedreptate și abuz. După atât de multe fake news și anticipând un an politic 2019 mult mai tumultuos, e timpul ca spațiul fizic și online să fie ocupat de femei care au știința de a chestiona modul în care suntem guvernați și felul în care este exercitată puterea azi. Să ofere perspective progresiste și pragmatice.

Curajoase, ambițioase și bold, trei muze de la Hollywood ne permit să aruncăm o privire în jurnalul lor de frumusețe pentru a le descoperi secretele, dar și vulnerabilitățile. În plus, investigăm dacă postul intermitent chiar este o cale eficientă pentru a obține silueta dorită. Dacă se dorește, pentru că, slavă Cerului, definiția frumuseții s-a schimbat dramatic în ultimii ani și putem spune nu oricărei rețete de rigueur.

Apropo de puterea exemplului, în BAZAAR Art chestionăm șase talente care activează în domenii artistice diferite, precum scenografia, artele vizuale, dansul, designul și arhitectura, despre modul în care și-au transformat pasiunile în profesii. Soft power at its best. Așa da.

La final, vă oferim posibilitatea de a pătrunde în culisele fabuloasei petreceri BAZAAR Icons alături de cei mai eleganți invitați și să descoperiți momentele-cheie care au transformat seara într-un highlight al New York Fashion Week. Da, chiar petrecerea de la care Cardi B a plecat desculță și cu un cucui ițindu-se din sprânceana stângă, iar Nicki Minaj cu o sperietură groaznică și onoarea zdruncinată. Așa nu.”

Andrei Iovu, redactor-șef

Semne pentru speranță. Fotografii de Victor Demarchelier

BAZAAR Art: Cum și-au găsit vocația. Interviuri realizate de Ioana Chira, Anda Brîndușă și Diana Mărășoiu

În focus: Îngrijirea. Fotografii de Anna Daki. Realizat de Andrei Iovu și Lil Bulgac. Text: Ioana Vasile și Anda Brîndușă

Ediția Harper’s BAZAAR România octombrie 2018, acum la centrele de presă!

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here