Ediția BAZAAR de octombrie: The Art of Beauty

0
Anna Mila în Chanel

Un pictorial de copertă dedicat ultimei colecții realizate de Karl Lagerfeld pentru Chanel, un ghid complet al formulelor și sfaturilor de beauty care chiar funcționează și câteva exemple de artiste care revendică prin lucrările lor nudul feminin – descoperiți all things beautiful din noua ediție Harper’s BAZAAR, de octombrie.

Cele două variante de copertă ale ediției Harper’s BAZAAR România octombrie 2019

L’air du temps. Fotografii de Anna Daki. Realizat de Andrei Iovu

GânditorulText: Alexander Fury. Fotografii de Mariano Vivanco

BAZAAR Art: Nudul modern. Interviuri realizate de Ioana Chira

„Dacă sunteți măcar un pic ca noi, acum când marile vacanțe sunt deja arhivate în sertare ale memoriei, veți visa în continuare să scăpați de lunile întunecate ale anului și să vă oferiți escapade care să vă bucure mintea și să vă răsfețe corpul.

Firește, aceste călătorii pot lua diverse forme: fie prin ceea ce citim, prin film, artă sau teatru, fie printr-o multitudine de alte activități pentru care o să descoperiți în această ediție o sumedenie de opțiuni încântătoare. Moda, bineînțeles, este un mood lifter uimitor de eficient și de la îndemână – gândiți-vă numai la plăcerea de a aluneca într-o pereche de balerini din piele cu vârful pătrat, într-un trenci sau un costum oversized. Iar când vine vorba despre asta, ca în fiecare ediție, BAZAAR își onorează promisiunea de a fi un ghid al celor mai inspirate ținute, accesorii și bijuterii. Pentru pictorialul de copertă al acestei ediții, dedicat ultimei colecții realizate de Karl Lagerfeld pentru Chanel, am pornit și noi într-o călătorie, de data asta în sens invers decât o facem de obicei, și am încercat să dezbrăcăm ținutele de orice artificiu stilistic pentru a ajunge la esența creației temerarului designer.

Sunt momente când moda oferă mai mult decât o suprafață strălucitoare, când ceea ce purtăm joacă un rol în definirea persoanei care suntem și a ceea ce simțim despre noi înșine. În societate, dar mai ales în intimitate. Se vorbește tot mai mult despre relația dintre modă și feminism. Nu este o legătură simplă – capricioasa modă este o creatură prea evazivă pentru a fi pusă în slujba unei cauze –, dar asta nu ar trebui să împiedice o conversație despre asocierea dintre ceea ce alegem să purtăm și identitatea noastră. Poate să devină moda un animal politic? Începe să-și facă tot mai tare simțită prezența acest nou mood – unul prin care se încurajează creativitatea și responsabilitatea, cu mai puțină vanitate și utopie de sine. Pentru asta pare să pledeze și Pierpaolo Piccioli, directorul de creație al casei Valentino, care, racordat bine la realitate, încearcă să schimbe percepția asupra luxului «de la un stil de viață la o comunitate de oameni care împărtășesc aceleași valori» și aduce un suflu proaspăt, contemporan și extrem de dezirabil colecțiilor sale.

Este un prilej pentru BAZAAR să facă exact ceea ce a făcut întotdeauna cel mai bine: să ofere o viziune îndrăzneață despre cum poate și ar trebui să arate peisajul ce ni se deschide în față. Iar ca tradițional bastion al ideii de stil personal, ne-am propus să punem mai mult ca oricând accent pe ceea ce este autentic și propriu fiecărei femei. Am inclus în această ediție o serie de interviuri cu artiste care se concentrează în activitatea lor profesională, într-un fel sau altul, pe problema identității și a imaginii de sine, care pornesc deseori de la cel mai de temut dușman, dar și cel mai puternic aliat al fiecărei femei: corpul dezgolit. Absența drept cea mai puternică formă de prezență. Artiste care explorează, care deschid dialoguri despre modul în care femeile se privesc pe ele însele, care construiesc imagini ale altora sau se așază în fața obiectivului și își asumă cât vor să dezvăluie. Femei prin ochii altor femei și, uneori, prin propriii lor ochi.

Este destul de la modă azi ideea că tendințele nu mai există, dar nu este deloc adevărat. Fie că vorbim despre modă sau despre frumusețe, tendințele nu sunt nicidecum definitive, ci cuprind doar o serie de idei ce cu siguranță vă pot propune o fișă de parcurs pentru călătoria prin care o să descoperiți ce vreți și ce vi se potrivește. Noi, la BAZAAR, vă îndemnăm doar să deveniți cea mai bună versiune a voastră.”

Andrei Iovu, redactor-șef

Beauty Hot 100. Realizat de Ioana Vasile

Văl pictat. Fotografii de Marius Bărăgan. Beauty Editor: Ioana Vasile

Ediția Harper’s BAZAAR România octombrie 2019 este acum la centrele de presă!

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here