Ediția BAZAAR de septembrie: Fashion Issue

0
BAZAAR de septembrie

Cele mai dezirabile lookuri ale toamnei, tendințele majore din modă și frumusețe și piesele-cheie care ne fac deja inima să bată mai tare se regăsesc toate în BAZAAR de septembrie.

Mai jos, un preview al acestei fashion issue și editorialul semnat de Andrei Iovu.

Collections 1. Fotografii de Lea Wormsbach. Realizat de Andrei Iovu și Lil Bulgac

Collections 2. Fotografii de Anna Daki. Realizat de Andrei Iovu și Lil Bulgac

Collections 3. Fotografii de Iulian Nan. Realizat de Ina Borcea

ICONS 2018. De Carine Roitfeld. Fotografii de Mario Sorrenti

Când vine vorba despre modă, schimbarea este singurul lucru de care putem fi siguri. Evazivă și capricioasă, pare că ne scapă permanent printre degete. Clash-ul de influențe este tot mai țipător, viitorul și trecutul își pierd calitatea de repere temporale și se substituie unul altuia, nevoia de a surprinde cu ajutorul său o gamă mai largă de realități și identități devine tot mai necesară, iar fragmentarea dinăuntrul industriei – ireversibilă. Dispare ierarhia tradițională, la fel și ideea de brand sau de nișă, iar presiunea noutății devine prea mult de dus chiar și pentru acest domeniu care operează aproape exclusiv cu idei noi. Nu-i de mirare că ne simțim dezarmați în fața valului de informație care se revarsă asupra noastră la începutul fiecărui sezon sau când deschidem social media și devenim spectatori la fluxul neîntrerupt de lansări de produs.

Nu trebuie să ne mire nici metodele prin care ne sunt vândute produse astăzi. Moda poate lua o mie de fețe, dar ca persoană care a fost martora câtorva răsturnări de situație în domeniu, mi-e greu să nu privesc cu neîncredere încercările de politizare a modei și să nu-i suspectez de oportunism pe cei care încearcă să folosească fără discernământ mesaje de responsabilitate socială sau politică pentru a da un boost vânzărilor. Feminism, ecologie, încălzire globală … Când a devenit moda un loc de reflecție asupra unui moment cultural, social sau politic, un laborator în care iau naștere idei revoluționare ce vor schimba lumea?

E drept, societatea este mult mai polarizată acum, iar oamenii mai implicați – cel puțin la nivel discursiv – în mersul lucrurilor. Hashtag-ul devine noul semn al exclamării în orice discuție, iar tot ceea ce facem și purtăm este un vehicul pentru mesajele pe care le avem de transmis. Cu toate acestea, de ce să alegi să interpretezi colecțiile punându-le în directă legătură cu mișcările #MeToo sau Time’s Up, așa cum s-a întâmplat în urma prezentărilor pentru această toamnă? Dacă aceste inițiative au dat naștere unui sentiment de empowerment, de ce am crede că designerii simt nevoia să camufleze femeile în straturi și straturi de stofă și piele și să le pună cagule pe cap? O modalitate eficientă de popularizare sau rețeta perfectă pentru a bagateliza inițiative vitale folosind metode de marketing proprii modei și doar ei? Îi putem da o sumedenie de roluri, însă a doua zi, va alege un altul de una singură. Iar în urma sa, toate vor trece … well, ca o modă.

Noi credem că rolul său trebuie să rămână cel de fereastră spre fantastic și visare. Moda a ajuns să facă parte din viața noastră în atât de multe feluri – ca uniformă cotidiană la job, în timpul liber și ca armură pentru intemperii de tot felul, ca terapie, ca modalitate de a ne defini. Dar mai mult decât orice, ca una dintre cele mai mari plăceri ale vieții. Moda e ca o apă care curge la vale, se desface într-o mie de brațe pentru a se regrupa mai târziu, de parcă nimic nu s-a întâmplat.

Noul sezon începe aici, cu această ediție BAZAAR dedicată celor mai haute colecții, tendințelor ce vor defini decorul toamnei – decriptate de echipa revistei în cheie personală – și pieselor-cheie după care vom suspina în lunile ce urmează. Sperăm că veți găsi în ea inspirație pentru acele ținute care, înainte de orice altceva, vă vor face inima să bată mai tare.

Andrei Iovu, redactor-șef

Trend Report. Realizat de Lil Bulgac

Runway Report. Realizat de Ioana Vasile

24 de ore cu Delia. Fotografii de Oltin Dogaru

Ediția Harper’s BAZAAR România septembrie 2018, acum la centrele de presă!

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here