Ediția BAZAAR de septembrie: Kate Moss, Christy Turlington și multe alte icons

0

Kate Moss și Christy Turlington sunt starurile de copertă ale noii ediții Harper’s BAZAAR, cu tema ICONS. Descoperiți personajele larger than life din această ediție de septembrie.

Cele două variante de copertă: Kate Moss și Christy Turlington

ICONS 2019. De Carine Roitfeld. Fotografii de Mario Sorrenti

Collections 1. Fotografii de Léa Wormsbach. Realizat de Andrei Iovu și Lil Bulgac

Collections 2. Fotografii de Robert Petreanu. Realizat de Ina Borcea și Cosmin Florea

Lady in Red. Fotografii de Oltin Dogaru. Beauty Editor: Ioana Vasile

„Într-un moment în care ne-am înconjurat de nenumărate surse de conținut, și devenind, tot mai mult, ca niște insule izolate, mai au modelele puterea de a ne influența ca altădată? Sau prin această supraexpunere o să devenim curând imuni la orice manifestare a celuilalt, indiferent de mesajul care vine către noi? Cine ne mai inspiră azi?

«Pentru mine, nu este nimic mai iconic decât singularitatea – nimeni la fel până la tine și nimeni după tine …», definește Carine Roitfeld filosofia din spatele portofoliului de actori, modele și muzicieni din această ediție. ICONS aduce laolaltă femei și bărbați care au schimbat și influențat percepții, împotrivindu-se rolurilor deja stabilite, evitând ceea ce este acceptat și încălcând permanent regulile. Printre cele zece forțe culturale alese de Carine se numără Kate Moss, Alicia Keys, Céline Dion, Christy Turlington, Regina King, Shailene Woodley și Alek Wek. Chiar dacă biografiile acestora sunt imposibil de replicat, «încrederea lor de sine este o inspirație». Privind imaginile semnate de Mario Sorrenti și făcând o călătorie în timp printre momentele care au definit carierele acestora, am conchis că rolul adevăratelor icons este acela de a stabili precedente.

Deși BAZAAR oferă cu fiecare ediție o evadare în spații populate cu personaje larger than life, ne mândrim cu o viziune care depășește ideea de modă și care încurajează un angajament continuu față de creativitate, de consistența abordării, oricare ar fi această abordare, și de ideea de bine.

Am folosit acest prilej pentru a aduce în prim-plan un etos pe care începem să-l apreciem tot mai tare în această perioadă când confuzia și isteria – indiferent în slujba a ce sunt folosite – ne fac să ne retragem ca din fața unui tsunami de preamult: apariția în societatea românească a tendinței de a veni împreună pentru atingerea unui scop comun mai mare. Puterea lui împreună, solidaritatea, acest concept care a fost pentru atât de multă vreme doar parte a exercițiilor de retorică. De aceea, am invitat câteva grupuri de prietene – care fac parte din acest val al schimbării în modul în care societatea redefinește azi implicarea – să ne povestească despre cum relația personală și cea profesională dintre ele se îmbogățesc una pe cealaltă. Deși își dedică timpul și energia unor cauze foarte diferite, fiecare demonstrează o determinare asemănătoare, iar sentimentul unei prietenii calde, al unei soft power, pare să fie în centrul a tot ceea ce întreprind aceste femei. De la antreprenoriat în zone creative la implicare socială prin care ia naștere un spital, parteneriatele lor au luat naștere din afinități, dar se hrănesc din prietenie.

Ne-am dorit ca acest material să fie o celebrare a ideii de prietenie și a unor oameni care o reprezintă cu strălucire. Despre lucrurile minunate pe care le putem realiza atunci când venim împreună câte 2, 3, 4 sau mai mulți, și despre femeile care fac bine și care fac bine ceea ce fac – our everyday icons.

Lectură plăcută!”

Andrei Iovu, redactor-șef

Prietenii geniale. Fotografii de Oltin Dogaru. Texte de Ioana Chira și Gabriela Pițurlea

The Power of Sisterhood: Maria Grazia Chiuri în dialog cu Robin Morgan. Fotografii de Jason Kibbler

Ediția Harper’s BAZAAR România septembrie 2019 este acum la centrele de presă!

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here