Editia BAZAAR martie 2017: Special Fashion

0

Descoperiti cateva pagini din noua editie Harper’s BAZAAR si cititi editorialul semnat de Andrei Iovu.

Tot ce este hot acum. Fotografii de Dan Beleiu, Oltin Dogaru, Alex Galmeanu si Iulian Nan. Realizat de Andrei Iovu, Lil Bulgac, Ina Borcea si Cosmin Florea

Artistul solo. Text: Lauren McCarthy. Fotografii de Erik Madigan Heck

Carine despre colectii. O noua perspectiva. De Carine Roitfeld. Fotografii de Bibi Cornejo Borthwick

Harper by Harper’s BAZAAR. Jurnalul unui model: Alexandra Micu. Fotografii de Iulian Nan

Harper by Harper’s BAZAAR. Bright Young Things. Fotografii de Oltin Dogaru. Interviuri realizate de Diana Marasoiu

Beauty BAZAAR. Coafuri legendare

„Nu multe reviste au existat neintrerupt pentru 150 de ani, insa Harper’s BAZAAR a reusit aceasta performanta extraordinara. De aceea, de-a lungul lui 2017 vom celebra luna de luna acest titlu legendar, marcandu-i momentele definitorii si reamintindu-va cu fiecare material motivele pentru care reteta inca functioneaza azi, iar revista este tot mai relevanta in contextul actual. Desi a ajuns la varsta maturitatii, ne dorim ca BAZAAR sa devina – mai mult ca oricand – energic si infuzat cu tinerete.

Faptul ca stilul nu are varsta este un adevar bine stiut, dar, de cele mai multe ori, spunem asta pentru a celebra maturitatea si decade de consistenta. Insa ceea ce e cool si groundbreaking e, probabil, la fel de greu de gasit pe cat e de greu de definit, indiferent de generatie. Deoarece e nevoie de un dat intrinsec pentru ca aceasta calitate sa fie autentica si legitima. Indiferent de ce poarta, dincolo de cuvinte si actiuni, unele fete, pur si simplu, au acel ceva. Dincolo de permanenta innoire pe care moda o impune – iar noi o acceptam fara a cracni, fireste – , introducem, odata cu aceasta editie, Harper – o noua extensie a brandului BAZAAR, un ghid de moda si frumusete pentru mai tinerele noastre cititoare, pentru fetele cu je-ne-sais-quoi. Ne-am dorit sa le oferim posibilitatea sa se exprime celor care urmeaza sa defineasca – speram noi – peisajul autohton in viitorul apropiat. De aceea, va invitam sa descoperiti in aceasta sectiune speciala interviuri cu 9 tinere a caror prezenta improspateaza nu doar prin frumusete, ci si prin talent si determinare.

Cu atat de multe lucruri in neregula in lume, nu-i de mirare ca industria modei, care se doreste a fi o oglinda a tuturor miscarilor ce definesc societatea si cultura azi, este mai scindata ca oricand. Trecute sunt vremurile in care doua sau trei directii majore ne calauzeau pasii de-a lungul unui sezon vestimentar. Fie ca vorbim despre creatie sau despre partea de business, totul este pus sub semnul intrebarii. Ca si in politica, am putea spune ca in moda exista factiuni si tendinte care par sa nu poata coexista. Asta nu inseamna ca primavara nu aduce o abundenta de propuneri. Din contra. De la noile costume care puncteaza ideea de power dressing la variatiunile de magenta atat de des intalnite pe catwalk – exista ceva mai frumos decat rochiile roz drapate de la Céline? – , si de la miracolele din poplin vazute la Jacquemus si Marni la trenciurile deconstruite care ofera un twist neasteptat unui look clasic, colectiile noului sezon vorbesc despre incredere, putere si nenumarate forme de seductie, toate cu un grad inalt de functionalitate si echilibrand perfect balanta creativitate versus practic. Pentru a puncta nenumaratele fatete ale modei actuale, am ales patru dintre cei mai talentati fotografi romani pentru a va ilustra intr-un pictorial-fluviu colectiile si tendintele esentiale. In plus, ca la fiecare inceput de sezon, stilistii nostri fac o radiografie foarte precisa a acelor piese – si a combinatiilor perfecte care sporesc magia – care va vor ridica deasupra oricarui debate legat de ce si cum se poarta in aceasta primavara. Folosind o abordare minimalista, fotografa Bibi Cornejo Borthwick si Carine Roitfeld construiesc si deconstruiesc lookurile de pe catwalk, oferind interpretari fresh ale celor mai dezirabile piese ale sezonului si aducand noi valente ideii de stil personal. Nu va ramane decat sa alegeti ce va reprezinta mai bine.

Nu ratati nici intalnirile exclusive pe care le-am intermediat in aceasta editie cu Pierpaolo Piccioli, care ne povesteste cu ocazia primei colectii pe care o semneaza singur pentru Valentino despre cat este de important sa visezi si sa permiti si altora sa intre in visul tau, si cu Giorgio Armani, pe cat de discret, pe atat de genial in tot ceea ce face.

Un sezon plin de inspiratie!”

Andrei Iovu, redactor-sef

Editia Harper’s BAZAAR martie 2017 este acum la toate centrele de presa!

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here