EDITOR’S CHOICE: Alina Morar

0

Alina Morar, într-o tinuta din colectia Cu cheia la gat

(Foto: Daniel Robu)

Bazata pe juxtapunerea mai multor variante de imprimeuri, realizate exclusiv în alb si negru, dar prin tehnici diferite (de la digital print la serigrafie si transfer, pentru a da profunzime lookului final), colectia Cu cheia la gat devine o punte între trecut si prezent. Trecut întrucat „face trimitere la perioada regimului comunist, încarcata de experientele celor care au crescut cu cheia de gat si au învatat ce înseamna greutatea acesteia dincolo de cuvinte”, explica designerul. Prezent pentru ca punctul de pornire l-a constituit „ideea de a studia comportamentul tinerilor din ziua de azi, un comportament care se rezuma, în opinia mea, la o continua cautare a propriei identitati”. Iata de ce printurile au ajuns sa exprime „debusolarea tinerilor într-o lume supraaglomerata vizual, fonic si informational”, dar evoca si „o parte a unei copilarii autentice, în care desenele facute cu creta pe asfalt si jocurile din timpul orelor, regasite pe ultimele pagini ale caietelor cu patratele, erau reprezentative pentru aceasta etapa a cresterii”.

 5 MINUTE CU DESIGNERUL

STYLE ICON: Daphne Guinness.
ULTIMA TA OBSESIE VESTIMENTARA: Turbanul, singura obsesie vestimentara.
ACCESORIILE-CHEIE DIN GARDEROBA: Pantofii.
DESIGNERII PE CARE ÎI ADMIRI: Thom Browne, pentru teatralitate si pentru felul în care reuseste sa contureze personajul fiecarei colectii, J.W. Anderson, pentru prospetimea siluetelor create, Meadahm Kirchhoff, pentru nebunie.
HOT LABELS: Delpozo si Adeam.
TE INSPIRA: Tot ceea ce se întampla în societatea contemporana.
CAT TIMP AI PURTAT CHEIA LA GAT? Cred ca înca o mai port, cheia ca simbol al realului, al autenticului.
PLACERE VINOVATA: Ciocolata.
FILMUL ROMANESC PREFERAT: 4 luni, 3 saptamani si 2 zile, de Cristian Mungiu.
CARTEA RECOMANDATA TUTUROR PRIETENILOR: În contextul primei mele colectii as recomanda tuturor o carte a lui Alessandro Baricco, Barbarii. Pentru mine, contine cea mai complexa explicatie asupra mutatiilor suferite de generatii odata cu trecerea timpului.

Articol aparut in editia Harper’s BAZAAR ianuarie-februarie 2014

Cititi si interviurile precedente, cu absolventii UAD Ancuta Sarca si Catalin Valean.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here