Tot ce trebuie să știi despre festivalul Electric Castle

0
Electric Castle 6, foto Gicu
Tot ce trebuie să știi despre festivalul Electric Castle, care începe peste 3 zile (foto PR Electric Castle)

Zilele de concediu între 17 și 21 iulie au fost demult programate, bagajul este aproape gata, cizmele de cauciuc și pelerina stau la loc de cinste printre creme de protecție solară și geci impermeabile, prognoza meteo e verificată compulsiv, iată câteva dintre semnele care ne anunță că au mai rămas câteva ore până la festivalul Electric Castle.

Dacă nu ai ajuns până acum la festivalul Electric Castle de la Bonțida, ți-am pregătit o listă de motive care să te convingă.

Electric Castle este cu siguranță cel mai user-friendly festival de la noi

Electric Castle 6, foto de Bereczky Sandor
Electric Castle 6, foto de Sandor Bereczky

Mulți nostalgici spun că prima ediție a fost cea mai reușită, dar noi credem că un festival care a crescut atât de mult într-un timp atât de scurt oferă și multe avantaje pentru cei care îl descoperă/redescoperă la cea de-a șaptea ediție: de la ușurința cu care obții informații prin aplicațiile disponibile, eforturile făcute pentru fluidizarea traficului și a accesului în perimetrul festivalului, suplimentarea autobuzelor care să circule spre/de la Bonțida la orice oră, introducerea brățărilor cu care plătești cashfree și pe care le poți încărca fără să stai la cozi, până la activitățile new media din incinta castelului Bánffy, pe care organizatorii plănuiesc să îl recondiționeze.

Organizatorii au pregătit deja un FYI cu tot ce trebuie să știi din momentul în care pleci spre Cluj până ajungi la cazare și intri la festival, inclusiv o listă de DOS and DON’TS.

Vineri va concerta Florence + The Machine

De aproape un deceniu, publicul din România așteaptă acasă un concert Florence + the Machine, iar Electric Castle transformă, în sfârșit, acest vis în realitate. Concertul din cadrul Electric Castle va avea loc vineri, 19 iunie, de la ora 21.00, la main stage și vine într-un moment esențial în cariera Florence + the Machine; noul lor album lansat în această vară, High as Hope, aduce schimbări esențiale în linia muzicală, influențate de schimbările radicale pe care Florence Welch le-a făcut în viața ei, o maturitate confirmată atât în plan creativ cât și personal. Anticipăm, deja, cel mai vizionar concert al anului 2019 din România. Citește și 12 coafuri de purtat la festivaluri

Ceva și pentru nostalgicii care au crescut cu MTV și Viva

Electric Castle 6, foto de Andreea Popa
Electric Castle 6, foto de Andreea Popa

Cei născuți înainte de 2000 nu vor rezista tentației de a se zbengui pe Limp Bizkit, surpriza acestei ediții. Trupa revine în România după 10 ani. Zvonurile că trupa lucrează la un album nou sunt tot mai dese, în ultima perioadă, așa că publicul de la Electric Castle se poate aștepta la surprize mari pe lângă clasicele „Rollin’”, „Break Stuff” sau „MyGeneration”.

Jared Leto pe scena Electric Castle, un motiv în sine

Câștigător de Oscar, rock star, fashion icon, tech investor, Jared Leto a confirmat prezența sa la Electric Castle alături de fratele său, Shannon Leto; altfel spus, 30 Seconds to Mars este oficial pe afișul festivalului. Cel mai recent album al trupei, America, este promovat printr-un turneu mondial ce ajunge astfel și în România, oferind publicului cea mai ambițioasă producție semnată până acum de trupă. Citește și 20 de tipuri de machiaj de purtat la festivaluri

Bring Me The Horizon, revelația ediției cu numărul 4 a Electric Castle, revin în 2019 pe scena festivalului.

Artiștii români deschid show-ul pe scena principală la Electric Castle 2019

Electric Castle 6, foto de Vizi / Komiti
Electric Castle 6, foto de Vizi / Komiti

Loredana, Alternosfera, Șuie Paparude și CTC vor da startul oficial al programului de pe scena principală în fiecare zi a festivalului Electric Castle 2019. Lor li se alătură nume noi, atât din țară cât și din străinătate, respectiv trupe selectate din cele mai importante showcase-uri europene.

Alternosfera sărbătorește 20 de ani de activitate alături de publicul Electric Castle, cel mai mare festival la care trupa va cânta în acest an. Joi, 18 iulie, trupa revine la castel cu un nou album, cel de-al șaselea material discografic pe care îl semnează. Vineri, scena principală îi are ca prim act pe cei de la CTC. O surpriză este confirmarea Loredanei, pentru seara de sâmbătă, 20 iulie.

Lista completă a numelor noi confirmate pentru ediția 2019 poate fi găsită pe www.electriccastle.ro.

New Media Castle și experiențe unice la Electric Castle 2019

Electric Castle 6, foto de Vlad Cupșa
Electric Castle 6, foto de Vlad Cupșa

Nicio secundă din cele 5 zile ale Electric Castle 2019 nu va fi lipsită de evenimente ce completează seria concertelor de pe scenele festivalului. Indiferent dacă vorbim de primele ore ale zilei sau târziu în noapte, castelul și domeniile sale vor găzdui activități care oferă un program complet, 24 de ore din 24, între 17 și 21 iulie.

Electric Castle 6, foto de Vlad Cupșa
Electric Castle 6, foto de Vlad Cupșa

Castelul Banffy, un monument de patrimoniu cu secole de istorie, devine o punte de legătură între trecut și viitor. Combinând tehnologia, arta și arhitectura de secol XV, instalațiile new media create special de către 8 artiști din Europa, Japonia și Statele Unite vor da o nouă dimensiune acestui spațiu. Efectele de laser și hologramele semnate de Matthew Schreiber, proiecțiile imersive de video mapping ale francezului Oliver Ratsi și noi perspective create matematic de către japonezul Shohei Fujimoto sunt câteva dintre propunerile acestei ediții, alături de experiențele multimedia marca Memo Akten, Nonotak, 404 Zero, Children of the Light și RNDR Studio.

În proiect au fost incluși și studenți ai Universității de Artă și Design din Cluj, oferindu-le una dintre puținele oportunități de a-și prezenta lucrările în domeniul new media art.

Electric Castle 6, foto Gicu
Electric Castle 6, foto Gicu
Electric Castle 6, foto Gicu
Electric Castle 6, foto Gicu

Chiar avem nevoie de plastic?

O întrebare la care participanții vor găsi ușor răspunsul cu ajutorul inițiativelor implementate de organizatori. Băuturile vor fi servite doar în doze de aluminiu sau în pahare din plastic reciclat, iar mâncarea în ambalaje biodegradabile. Deșeurile vor fi colectate, pentru al 5-lea an, în mod selectiv, de data asta cu un dublu beneficiu: se reușește atât protejarea mediului și se asigură o donație directă pentru lucrările de restaurare ale castelului. Lidl Romania va dona 1 LEU fundației care administrează domeniul Banffy, pentru fiecare  PET reciclat direct în cele două stații de colectare selectivă instalate în festival, lângă Royal Market și Eco Stage. Alte 60 de puncte de selectare colectivă sunt distribuite pe întreaga suprafață a festivalului.

Tot cu sprijinul Lidl România, partenerul Electric Castle în programul Environment First – o premieră ce poate stabili o nouă direcție pentru toate evenimentele din România: în fiecare zi, cantitățile de mâncare neconsumate vor fi reciclate, fie prin redistribuirea lor către mai multe ONG-uri ce ajută persoanele defavorizate, fie prin transformarea lor în compost. Banca de Alimente Cluj va coordona această acțiune alături de echipele Electric Castle.

Foto: PR Electric Castle

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here