Ones to Watch: Elena Ancuta, Neon_Press Play

0
Elena Ancuta colectie Neon_Press Play

Faceti cunostinta cu sapte tineri designeri ale caror colectii ne-au atras atentia la cea mai recenta editie a Galei UAD – Fashion Design, de la Cluj. Suntem gata sa pariem ca veti mai auzi de ei.

Se7en, Neon Demon si Blade Runner sunt trei dintre filmele care au reprezentat o sursa de inspiratie in realizarea tinutelor cu un vibe cinematografic neo-noir din colectia Neon_Press Play a Elenei Ancuta.

Ce te-a atras inspre zona de design vestimentar?

Atat mama cat si matusa mea au lucrat in domeniu. Le vedeam mereu facand tipare, haine, schite si-mi doream sa fac si eu asta. Imi ocupam tot timpul liber umpland caiete intregi cu schite de moda, sperand ca intr-o zi voi putea si eu sa fac ”magie”, ca ele. La finalul clasei a 8-a profesoara mea de desen mi-a vazut schitele si m-a indrumat catre liceul de arte, departamentul de design vestimentar. De acolo, totul mi-a devenit cumva foarte clar.

Cum ti-a venit ideea pentru realizarea colectiei prezentate in cadrul Galei UAD 2017?

Mereu am avut o pasiune pentru cinematografie. Totul a pornit de la un film vazut la recomandarea unui prieten: ”Lock, Stock and Two Smoking Barrels” al lui Guy Ritchie. Mi-a atras atentia modul in care a fost realizat – de la cadre, la cromatica si coloana sonora. Am inceput sa caut cat mai multe filme realizate in acel stil si asa am descoperit neo-noir-ul. Ideea colectiei a venit natural. Am incercat sa conturez, din pura curiozitate, tipologiile de personaje ce-i apartin. Astfel, mai mult din intamplare, mi-am conturat mie un personaj, direct inspirat din estetica filmelor vizionate, personajul colectiei este un amalgam intre diverse personaje de film ce apartin genului sau a caror atmosfera face trimitere la el. De exemplu, una dintre tinute, cea cu paltonul de piele, a fost inspirata de vestimentatia personajului Big Chris din ”Lock, Stock and Two Smokin Barrels”, care purta mereu o haina de piele lunga, peste absolut orice, dar si de costumul de latex al lui Trinity, in Matrix.

Care a fost cea mai mare provocare cu care te-ai confruntat in realizarea colectiei?

Realizarea tiparelor, cu siguranta. Sunt extrem de perfectionista cand vine vorba de ele, deoarece consider ca un tipar bun inseamna cel putin 60% dintr-un produs impecabil.

Care sunt piesele care ti-ar placea in timp sa-ti devina o semnatura?

Sacourile, pentru ca sunt o piesa-fetis pe care nu ma pot abtine sa nu o integrez in colectii si rochiile de seara, deoarece am o slabiciune pentru orice straluceste sau te face sa te simti de-a dreptul imperial.

Care sunt piesele din moda actuala pe care nici nu le-ai purta si nici nu le-ai insera in vreo colectie?

Jachetele matlasate – e mai degraba o chestie subiectiva, nu obiectiva. Nu spun ca nu arata bine integrate in anumite styling-uri, dar personal le consider greoaie, incomode si deloc flatante daca nu ai un corp perfect. Imi amintesc de un episod din desenele ”Viata cu Louie” in care Louie purta o jacheta si nu isi putea tine mainile pe langa corp din cauza acesteia (zambeste).

Material realizat pentru numarul de septembrie al revistei Harper’s BAZAAR Romania. 

Cititi si: „EDITOR’S CHOICE: Catalin Valean”!

Foto: Oltin Dogaru; Realizat de Ina Borcea; Model: Maria Balan/ Avenue Models; Makeup: Diana Ionescu; Hairstyling: Claudiu Alex Sarghe; Asistent styling: Maria Harangus

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here