Elvira Jain – Visează, fă un plan și muncește la el!

1

Model de talie internațională cu reședința în Dubai, Elvira Jain a reușit să-și croiască o carieră de succesc în modeling. Cum s-a întâmplat ne povestește chiar ea într-un scurt interviu.

Cine este Elvira Jain, cum te-ai descrie din trei cuvinte?

Interesantă, ambițioasă, corectă.

Te tragi dintr-o familie de renume, ne poți spune ceva despre bunici, de exemplu?

Mulțumesc, bunicul meu, Ion Hăbășescu, a fost savant cu renume în domeniul mecanizării agriculturii. A fost deținătorul titlului “Om Emerit”, a primit Medalia de aur “Inventator Remarcabil”, fiind laureat al Premiului Național în domeniul științei și tehnicii, cu peste 80 de brevete și invenții pe numele lui, invenții implementate pe larg nu doar in Moldova, ci și peste hotare. Bunica a fost critic literar și una dintre personajele cheie în faima multor artiști.

Cum a apărut ideea modelingului în viața ta?

A fost o întâmplare, nu mă gândeam deloc la modeling. Eram la școală, în ora de matematică, când designerul Valentina Vidrașcu a intrat în clasă – facea scounting pentru concursul ei “Next model”. Și m-a ales pe mine din toată clasa, de fapt, din toată școala. Și așa a început totul.

De la ce vârstă ai început să lucrezi ca model? Ai mai avut și alte joburi?

De la 16 ani. Nu, n-am mai avut alte joburi, dar după ce am terminat masteratul în “London School of Bussines and Finance” din Londra, am avut un internship în departamentul mergers and acquisition în Garanti Bank Turkey. În rest, paralel cu asta, am avut o agenție de modele, DMD Model Management, și lucram cu modele internaționale, le obțineam contracte în Europa și Asia. Am avut modele care au apărut pe coperta Marie Claire sau în editoriale din reviste importante, precum Vogue sau Harpers Bazaar. După cinci ani de la înființare am vândut contractele, dar am continuat modelingul.

Au fost oameni în viața ta care te-au marcat, care te-au ajutat în carieră?

Cred ca Valentina Vidrașcu, cea care m-a descoperit și datorită căreia m-am întâlnit cu modelingul. Dar și familia, care m-a susținut mereu. În rest, a fost efort propriu și foarte multă munca, plus decizia că am știut tot timpul ce vreau și unde vreau să ajung. Și am muncit pentru asta.

Unde a fost primul tău contract internațional și cum te-ai simțit?

Primul contract a fost în China, a fost superb și a fost un succes. Am avut multe campanii și reviste care m-au ajutat să-mi formez un book bun cu editoriale. M-am simțit pentru prima oară ca un adevărat supermodel. 😊 Am avut un show pentru Lacoste, am participat la Fashion Week. Dar trebuie să recunosc că a fost și greu, am filmat o campanie de vară iarna, la zero grade, și nu era nicio urmă de încălzire în studio. Sigur că după povestea asta am zăcut o săptămână cu febră, dar am luat-o destul de pozitiv și cu răbdare. Știam ca pozele campaniei ăsteia sunt importante, că mă vor ajuta pe mai departe.

Cariera de supermodel te-a dus în multe locuri ale lumii, există vreunul în care n-ai fost încă și îți dorești să mergi?

Cred ca numai în Antarctica n-am fost și mă bate gândul să merg. Ar fi o experiență inedita, sper să o fac curând!

Acum locuiești în Dubai, când și cum ai ajuns tocmai acolo?

Am fost cu familia în vacanță în Dubai în 2013 și mi-a plăcut tare mult Dubaiul, în primul rând mi-a plăcut pentru că e cald tot timpul anului. Și mi-am zis atunci, ce-ar fi să vizitez cea mai bună agenție de aici? Și le-am plăcut, am semnat un contract de exclusivitate și după aceea am revenit în septembrie.

Cu care dintre marile nume din fashion ai avut colaborări?

Nume renumite din fashion ar fi Dior, Dolce & Gabbana, Chanel, Philip Plein, Charlotte Tilbury, Ted Baker, Armani, Etro, Bloomigdales, Guess, Lacoste, Van Cleef and Arpels și multe altele… Din numele mari comerciale mi-amintesc cu plăcere campania pentru Etihad Airways, Amazon, Burj al Arab … dar de fapt sunt multe. Anul ăsta am făcut o campanie exclusivă pentru Master Card, pentru toata regiunea arabă. Fiecare job și nume are o însemnătate deosebită pentru mine. Țin minte, când a făcut Paris Hilton prezentarea pentru gențile ei în Dubai, am fost una din modelele ei. Sau la prezentarea lui Faraz Manan am ieșit pe scenă cu Kareena Kapoor, una din cele mai mari actrițe din India, Bollywood.

Știm că ai un băiețel, ți-ar plăcea să-l introduci și pe el, când va fi timpul, în lumea modei?

Nu, cred că un băiat ar trebui să aibă o meserie văzută mai serios, totuși modelingul e mai mult pentru fete.

După naștere te-ai întors la modeling după numai 3 săptămâni? Cum ți-ai revenit atât de repede?

E important ca pe parcursul sarcinii să urmezi un regim strict. Ceea ce am făcut și eu, am înotat în fiecare zi, pentru că mă ajuta să mă simt mai cu energie și mai ușoară. Am fost foarte atentă la ce am mâncat și m-am abținut de la multe! Și mai știam că mă așteaptă multe joburi, motiv pentru care voiam să fiu în formă imediat! Cred că asta a fost o motivație în plus care m-a ajutat să mă mențin!

De ce trăsături de caracter este nevoie pentru a reuși într-o carieră internațională în modeling?

Tărie de caracter, răbdare, multă muncă, dedicație, amabilitate și să fii tot timpul pozitivă și zâmbăreață în orice situație.

Ce le poți recomanda tinerelor care vor să-ți calce pe urme?

Să muncească mult. Orice e posibil în viață, trebuie doar să fii focusată și să mergi spre ceea ce îți dorești. Visează, fă un plan pe care să îl urmezi, apoi muncește mult și îți vei transpune visul în realitate. În industria asta e posibil să primești nouă răspunsuri de NU și al zecelea să fie DA, iar acesta din urmă îți poate schimba întreaga viață. Important e să insiști.

Stylist: Alessandra Batsuk
Fotograf: Olga Parfenova
Makeup: Natalia Bokan
Hair: Aida Kuchkakeva
Interviu realizat de Mara Wagner.

Facebook Comments

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here