Epilarea facială – care este metoda cea mai indicată?

0
epilarea facială tendințe 2018

Frumusețea feței nu se rezumă doar la un machiaj bun, ci este esențial, mai presus de toate, ca pielea să fie în cea mai bună formă, netedă și catifelată. Un aspect care nu trebuie subestimat când vine vorba despre frumusețea feței este îndepărtarea părului nedorit.

Dacă aveți pilozitate în exces în această zonă, probabil ați încercat diferite metode pentru a scăpa de el. Epilarea facială, la fel ca și cea din alte părți ale corpului, trebuie tratată cu foarte multă atenție, mai ales vara, când, din cauza transpirației și a căldurii, pielea se poate irita mai ușor. „Este total neindicată utilizarea aparatul de ras când vine vorba de epilarea feței. De obicei, această metodă este utilizată pentru alte zone ale corpului, atunci când timpul sau alte motive nu permit o deplasare la salon. Rezultatul nu va fi niciodată optim și după două zile puteți ajunge tot la o epilare realizată la salon. Există, de asemenea, și riscul de a căpăta păr mai evident și fire mai groase”, spune Nicoleta Ion, Trainer Rica România.

În funcție de preferințe, de gradul de pilozitate, de tipul părului și de sensibilitatea pielii, iată care sunt metodele de epilare

Pensatul

Dacă aveți câteva fire răzlețe, este o variantă acceptată. Totuși, îndepărtarea firelor de păr cu o pensetă la oglinda din baie este o soluție pe termen scurt și nu este niciodată eficientă dacă aveți părul fin și des. Pensatul poate deteriora pielea și să irite foliculii de păr. Recurgeți la această metodă numai pentru situații de urgență.

Crema epilatoare

Poate că sună puțin a anii ’80, dar unele femei se întorc în continuare la aceste tuburi mici de folosit la domiciliu. Utilizați-le totuși cu precauție. Medicii subliniază faptul că aceste cremele depilatoare conțin, în general, o formă de tioglicolat, o substanță chimică găsită în soluții de permanent ce poate declanșa dermatita iritantă. Cremele pot fi o opțiune bună pentru persoanele care au probleme cu firele crescute în piele pentru că ele dizolvă firul de păr. Aveți grijă și la timpul de aplicare, pentru a evita arsurile. Utilizați mai degrabă produse destinate pielii sensibile și păstrați-le pe piele nu mai mult de timpul indicat pe ambalaj.

Epilarea cu ceară

„Pentru persoanele care nu vor să piardă prea mult timp, există întotdeauna o metodă la îndemână și sigură: ceara clasică. Aceasta poate fi aplicată atât caldă, cât și rece, depinde de tipul ales. Tehnica este în esență aceeași ca pentru epilarea corpului: ceara încălzită și adusă la o temperatură suportabilă pentru corp este întinsă cu spatulă specială pe zona care urmează să fie epilată. Urmează îndepărtarea ei, dar și în cazul aplicării și al îndepărtării, pot apărea accidente. De aceea, este recomandat ca această procedură să fie făcută de persoane cu experiență.”, adaugă specialistul Rica România.
Epilarea cu laser

Deși mai costisitoare, pare a fi metoda cea mai ușoară și eficientă pe timp îndelungat, dar are și limitele ei. Nu va funcționa pe părul blond fin. Cu toate acestea, pentru persoanele cu fire de păr mai închise la culoare poate fi cea mai bună variantă, chiar și pe parțile laterale ale feței. Este cel mai bine realizată pe pielea nebronzată (rata de succes are o corelație directă cu diferența dintre culoarea părului și tonul pielii) și poate chiar uniformiza culoarea pielii în același timp cu obținerea unei reduceri a pilozității. Un alt aspect esențial în privința acestei metode este că trebuie să evitați expunerea la soare după realizarea procedurii.

Citiți și: “Reguli importante pentru o epilare eficienta”!

Foto: Imaxtree

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here