Esente imperiale: un interviu cu Giovanni Rancé

0
HORTENSE - parfum-Rance-Beautik

Beauty editorul BAZAAR Romania a stat de vorba cu directorul de creatie al casei de parfumuri Rancé 1795 si cel de-al saptelea succesor al lui François Rancé, parfumierul preferat al lui Napoleon.

Giovanni Rance interviu parfumuri

Harper’s BAZAAR: Sunteti la carma uneia dintre cele mai vechi case de parfumuri…
Giovanni Rancé: Si nu numai. Ne mandrim cu faptul ca nu ne-am intrerupt niciodata activitatea. Am supravietuit razboaielor si ne continuam activitatea de peste 200 de ani.

H.B.: Care este cheia acestei longevitati?
G.R.: Pasiunea. Inainte de a fi o afacere de familie, este o pasiune care s-a transmis din generatie in generatie. Ceea ce ne diferentiaza de alte companii este un mix intre mostenirea uriasa pe care o avem si puterea de a fi actuali si, de asemenea, intre gustul si arta frantuzeasca si creativitatea si modernitatea italieneasca [fondata in Franta, la Grasse, compania si-a mutat sediul central la Milano in 1800].

H.B.: Tot mai multe case de parfumuri se orienteaza catre crearea unor arome tineresti, rebele. Ce parere aveti despre aceasta directie, diferita de cea clasica pe care pareti ca o urmati?
G.R.: Cred ca aceste arome comerciale, create sa placa oricui si sa determine cresteri de vanzari rapide, au o durata scurta de viata. Parfumurile noastre devin clasice in ideea ca nu se demodeaza, ci sunt povesti despre trecut pentru timpurile moderne.

H.B.: Stiu ca exista o legatura speciala intre creatiile dumneavoastra si poezie.
G.R.: Orice tine de grafica, ambalaj, concept in creatiile noastre este o manifestare a artei. inauntrul fiecarei cutii de parfumuri exista acest mic detaliu: sunt scrise fragmente de poezii apartinand unor autori francezi, cu exceptia parfumului Josephine, care contine fraza: „N-a trecut nici o zi fara ca eu sa te iubesc, n-a trecut nici o noapte fara ca eu sa te strang in brate”, din corespondenta trimisa de Napoleon catre iubita sa, Josephine, in timpul uneia dintre campaniile sale.

H.B.: Ce ne puteti spune despre cele mai noi parfumuri, Hortense si Heroique?
G.R.: Ele fac parte din Collection Imperiale, ce reuneste creatii care poarta numele unor personaje din familia Bonaparte si ilustreaza caracterul fiecaruia. De pilda, Hortense, numit dupa Hortensia, regina Olandei, fiica Josephinei si mama lui Napoleon al III-lea, este cosmopolit, asa cum era ea. La baza parfumului stau numeroase condimente, provenite din tarile indepartate la care ea visa.

 

Apa de parfum Hortense, Rancé 1795, 50 ml, 530 Lei (Beautik Haute Parfumerie)

Articol aparut in numarul de ianuarie – februarie al revistei Harper’s BAZAAR Romania.

Cititi si: „Parfumuri de seara: esente nocturne pentru momente de neuitat”!

Foto: prin amabilitatea distribuitorilor

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here