Estetica dentara si tratamente pentru eliminarea complexelor

0
Versace estetica dentara tratamente

1 din 3 persoane afirma ca zambesc foarte rar din cauza problemelor de estetica dentara care le creeaza complexe. Potrivit studiilor cererea de tratamente de estetica dentara este in continua crestere, fatetele dentare fiind pe primul loc in preferintele celor care isi doresc un zambet frumos, dar si sanatos, avand in vedere ca fatetele dentare pot trata probleme diverse.

„Rezultatele vizibile imediat dupa tratament explica popularitatea fatetelor dentare ca solutie perfecta pentru problemele estetice. Acestea pot fi plasate cu usurinta fara a indeparta smaltul dintilor naturali si pot deveni un tratament rapid si eficient pentru cateva dintre cele mai frecvente probleme dentare”, afirma dr. Remus Stratulat, medic estetica dentara in cadrul Clinicii Dental One.

Albirea dintilor – pentru un zambet luminos

Albirea dintilor este un tratament de estetica dentara utilizat in mod obisnuit, care implica aplicarea unui agent de albire. De asemenea, tratamentul vizeaza in mod specific decolorarea dintilor prin eliminarea colorarii si inversarea efectelor uzurii de rutina.

„Procedura de tratament variaza in functie de optiunea de albire selectata. Albirea profesionala la specialist dureaza in general o ora sau mai putin, timp in care un gel de albire se aplica pe suprafata dintilor. O lumina cu intensitate ridicata poate fi utilizata pentru a accelera procesul. Pacientii vor vedea rezultate imediat dupa tratament. Insa, desi rezultatele sunt imediate, albirea nu este o solutie permanenta pentru decolorare. Dentistii prescriu adesea gutiere menite sa maximizeze efectul si sa prelungeasca rezultatele. In plus, anumite alimente si bauturi ar trebui evitate, daca se doreste ca efectele sa ramana vizibile mai mult timp”, spune dr. Andra Smile, medic stomatolog la Cabinetul Andra Smile.

Albirea dintilor este o procedura minim invaziva care nu presupune crearea problemelor de sanatate dentara. Insa, igiena dentara precara poate inhiba tratamentul de albire. Daca suferiti de afectiuni ale gingiilor sau de carii dentare, va trebui mai intai sa faceti un tratament corectiv inainte ca albirea dintilor.

Fatetele dentare – pentru rezultate de durata

In timp ce tratamentele pentru albirea dintilor reprezinta o solutie foarte eficienta pentru reducerea aspectului petelor exterioare cauzate de consumul de cafea, fumat sau consumul anumitor alimente, este posibil ca acestea sa nu atinga intotdeauna rezultatele dorite pentru cei cu decolorarea permanenta a dintilor.

„Fatetele dentare sunt solutia optima pentru cei care doresc sa rezolve problemele permanente de decolorare a dintilor din cauza geneticii, substantelor chimice sau medicamentelor luate in timpul copilariei. Ele pot masca orice pete de pe dinti, care apar instantaneu mai luminosi si mai albi dupa tratament”, spune dr. Remus Stratulat.

Procedeul folosit pentru fatetele dentare variaza de la caz la caz, dar de obicei dureaza aproximativ sase saptamani, implicand in acest timp si doua vizite la medicul specialist. Vizita initiala implica o evaluare a diagnosticului pentru a se asigura ca nu exista probleme de sanatate orala care pot afecta tratamentul.

In timpul procedurii reale, se administreaza un anestezic local pentru a minimiza disconfortul. Dupa tratament, medicul va specifica cum trebuie ingrijite pentru a le pastra cat mai mult. Aceasta include evitarea pastelor abundente abrazive si muscaturile pe alimente tari. Daca sunt tratate corespunzator, fatetele pot tine chiar mai mult de 15 ani.

„Fatetele dentare din ceramica sunt mai puternice si mai durabile in comparatie cu alte tipuri de fatete dentare. In cadrul primei programari, se va realiza un model de studiu pe baza caruia vor fi proiectate fatete provizorii. Veti avea ocazia sa vedeti cum ar arata dantura dupa aplicarea fatetelor dentare si veti decide aspectul final, intreg procesul durand foarte putin, maxim 10 zile”, afirma specialistul.

Indiferent de tratamentul sau metoda aleasa pentru eliminarea problemelor de estetica dentara este necesara vizita initiala la medicul specialist. Acesta va elimina orice problema dentara care poate influenta desfaturarea tratamentului de albire sau cu fatete dentare si va oferi un plan de tratament special, personalizat, care sa ofere cele mai bune rezultate.

Cititi si: “No sugar, no fun?”!

Foto: Imaxtree (Versace primavara/vara 2017)

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here