Ethan Hawke la Bucuresti. Cand dragostea intalneste educatia

0


Iunie a fost o luna grozava pentru actorul Ethan Hawke, care va reveni la Bucuresti pe 26 iunie pentru premiera filmului Before Midnight, lansat in America in luna aprilie. Trilogia Before Sunrise (1995), Before Sunset (2004), Before Midnight (2013) a fost numita „cea mai buna poveste de dragoste din toate timpurile” (The Week).

Seria Before-urilor, regizata de Richard Linklater, care va fi si el prezent la premiera, este un experiment cinematografic fara egal ce dureaza de aproape doua decenii. Before Midnight continua povestea de dragoste dintre Celine (Julie Delpy) si Jesse (Ethan Hawke), care a inceput cu 18 ani in urma, cand cei doi s-au cunoscut intr-un tren spre Viena, in filmul Before Sunrise, si s-au revazut dupa alti noua ani in Before Sunset.

 

In aceeasi perioada s-a lansat un alt film cu Ethan Hawke, The Purge, care saptamana trecuta a iesit pe primul loc in box-office-ul american, surclasand Fast & Furious 6. Intrebata cum a ales intre cele doua filme pentru premiera de pe 26 iunie, mama actorului, Leslie Hawke, a declarat: „Inainte sa avansam cu pregatirile pentru eveniment, distribuitorii nici nu se gandeau sa aduca Before Midnight in cinematografele din Romania. In zilele noastre, blockbusterele au mai mult succes decat o productie a carei esenta este dialogul dintre personaje, nu actiunea. Before Midnight este un film despre dragoste si relatii, despre ce se intampla atunci cand ajungi in sfarsit sa fii cu persoana iubita. Te pune pe ganduri.”

Evenimentul Before It’s Too Late este organizat in beneficiul copiilor saraci sprijiniti de Asociatia OvidiuRo, fondata de Leslie Hawke si Maria Gheorghiu. El face legatura intre seria Before-urilor si destinul acestor copii, pentru care educatia timpurie este esentiala. Studiile de specialitate arata ca lipsa unei dezvoltari intelectuale adecvate in primii cinci ani de viata are efecte negative iremediabile.

„Vrem sa le multumim celor care sprijina eforturile noastre de a oferi educatie prescolara de calitate copiilor dezavantajati. Sunt convinsa ca sustinatorilor programului Fiecare Copil in Gradinita, premiat in repetate randuri pentru rezultatele sale, le va placea la nebunie Before Midnight. Ma bucur ca am putut aduce acest film in Romania”, mai spune Leslie Hawke.

Premiera filmului va avea loc miercuri, 26 iunie, la ora 20.00 si va fi precedata de o receptie VIP, la ora 18.30. Ethan Hawke si regizorul filmului, Richard Linklater, vor participa la o sesiune de intrebari si raspunsuri dupa proiectia filmului, la Palatul Copiilor. Evenimentul se va incheia cu o petrecere cu tema „Nostalgie”, participantii fiind invitati sa o interpreteze prin vestimentatia lor. Biletul la premiera, sesiune de discutii si petrecere sustine un copil sa mearga la gradinita timp de o luna.  Costa 150 de lei si poate fi cumparat de aici.  Pentru a participa si la receptia VIP cu Hawke, Linklater si alti invitati, biletul costa 300 de euro si sustine un copil gradinita timp de un an.

 

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here