Euphoria sau cum e să fii adolescent în 2019, pe muzica lui Drake

0
Euphoria sau cum e să fii adolescent în 2019 pe muzica lui Drake
Euphoria sau cum e să fii adolescent în 2019 pe muzica lui Drake

Euphoria, produs de HBO și Drake, este cel mai nou serial care și-a propus să prezinte lucrurile așa cum sunt în viețile adolescenților născuți în ’98, ’99, în suburbiile americane.

Filmul despre viața de adolescent, acest format de succes inventat de Hollywood, s-a transformat cu fiecare generație pe care a încercat să o reprezinte. Mai ales în ultimii ani, political corectness-ul și îmbrățișarea diversității rasiale, sexuale și de gen câștigă tot mai mult teren sau au devenit norma. În ciuda acestor îmbunătățiri vizibile, unele lucruri au rămas la fel: dorința de a fi acceptat, lupta pentru popularitate, dorința de a te integra în standardele acceptate, poveștile despre transformări de look peste noapte, drogurile și relațiile au rămas fundamentale în poveștile despre adolescenți.

Unii dintre noi am avut The Breakfast Club, alții Salvați de clopoțel sau Beverly Hills, britanicii ne-au dat Skins și mai nou, Sex Education. Cu fiecare generație reprezentată, se poate observa o nevoie din ce în ce mai mare de a reprezenta cu fidelitate realitățile și adevăratele lupte ale adolescentului, fără a idealiza acea perioadă ciudată și plină de transformări, ca într-un univers Gilmore Girls.

Maddy, Euphoria, HBO

De la dependența de droguri la 17 ani, adolescenți transgender, relații între persoane de același sex, descoperirea și acceptarea preferințelor sexuale, până la efectele relației cu părinții din copilărie, Euphoria atacă o sumedie de subiecte extrem de actuale, despre care e mare nevoie să vorbim.

Jules, Euphoria, HBO

Un rol important îl ocupă de această dată prezența constantă a social media în viețile adolescenților, iar serialul comentează asupra acestui aspect fără precedent la generațiile anterioare. Serialul vorbește despre impactul social media, despre cum 10 oameni în online te fac să te simți privit și judecat de o lume întreagă, despre dating apps (sex apps, mai degrabă) și refugiul celor care se simt neînțeleși în întâlniri de o noapte cu străini, despre dispariția intimității, schimbul de nudes, blackmailing și revenge porn.

Kitty, Euphoria, HBO

Show-ul HBO este produs chiar de Drake (producător executiv), iar printre actorii principali o veți recunoaște pe Zendaya, care o joacă pe protagonista și naratoarea show-ului. Rue este o adolescentă dependentă de narcotice, care descoperă pe parcursul serialului că este atrasă de cea mai bună prietenă, Jules, o fată transgender.

View this post on Instagram

Small photo shoot in front of a window

A post shared by Zendaya (@zendaya) on

View this post on Instagram

PFW 19

A post shared by Zendaya (@zendaya) on

Primul sezon Euphoria poate fi urmărit pe HBO GO, iar vestea bună e că a fost deja confirmat sezonul 2.

Foto: HBO

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here