Ones to Watch: Evelyne Lörincz, Notorious

0
colectie UAD Evelyne Lörincz

Faceti cunostinta cu sapte tineri designeri ale caror colectii ne-au atras atentia la cea mai recenta editie a Galei UAD – Fashion Design, de la Cluj. Suntem gata sa pariem ca veti mai auzi de ei.

Pornind de la referinte diverse – piese de mobilier in culori luminoase, create in anii ’80, dar si estetica miscarilor pop art si neo-pop –, Evelyne Lörincz mixeaza materiale texturate, imprimeuri digitale, broderii si paiete.

Cum ti-a venit ideea pentru realizarea colectiei prezentate in cadrul Galei UAD 2017?

Ideea mi-a venit pe parcursul primului semestru dupa un research complex al miscarii Neo-Pop si al influentei sale asupra modei contemporane. Unul dintre cei mai importanti artisti contemporani care m-a inspirat este Roy Lichtenstein. In colectia mea am folosit elemente din estetica lui cum ar fi un detaliu de maneca sau un guler desenat.

Un alt artist contemporan care mi-a influentat colectia este Leigh Bowery. ,,Dress as though your life depends on it, or don’t bother” era unul dintre motto-urile sale. Machiaj excesiv, volumetrii, corsete, pantofi cu platforme, acestea sunt cateva dintre elementele definitorii ale stilului sau inconfundabil, din care am imprumutat si eu. In crearea pieselor am optat pentru materiale texturate, in relief, imprimeuri digitale, broderii si paiete.

Care a fost cea mai mare provocare cu care te-ai confruntat in realizarea colectiei?

Oricat te-ai stradui piesele propriu-zise nu arata niciodata exact ca-n schite si de aceea cea mai mare provocare a fost sa gasesc solutii pentru a-mi transpune ideile cat mai concret in realitate. Si achizitionarea materialelor este o parte foarte dificila. Spre exemplu unul dintre cele folosite pentru colectia Notorious a fost cumparat din Londra.

Care sunt piesele din moda actuala pe care nici nu le-ai purta si nici nu le-ai insera in vreo colectie?

Nu-mi plac elementele cu un aspect cheap, din materiale de proasta calitate sau cu detalii care le dau de gol provenienta (fermoare sau catarame din plastic).

Da-mi te rog cateva nume din lumea modei care te inspira?

Maison Margiela, Gucci, Vetements, Ashish, Prada sunt brandurile pe care le urmaresc in prezent deoarece ma fascineaza prin volume, texturi, siluete & styling.

Ce personaj de film ti-ai imagina purtand piesele create de tine?

Susan Vance, personajul principal din pelicula Bringing Up Baby, interpretat de Katharine Hepburn.

Ce urmeaza dupa aceasta colectie sau ce ti-ar placea sa urmeze?

Deocamdata ma voi inscrie la master tot la Universitatea de Arta si Design din Cluj si-mi doresc sa fac un internship pentru un brand din Londra (unde am fost plecata deja cu Erasmus), Berlin sau Stockholm.

Cititi si: „EDITOR’S CHOICE: Catalin Valean”!

Foto: Oltin Dogaru; Realizat de Ina Borcea; Model: Maria Balan/ Avenue Models; Makeup: Diana Ionescu; Hairstyling: Claudiu Alex Sarghe; Asistent styling: Maria Harangus

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here