Evenimente must-see ale săptămânii 8-14 iulie în București

0
Evenimente must-see ale săptămânii 8-14 iulie în București
În săptămâna 8-14 iulie, Harper’s Bazaar vă recomandă 3 evenimente de neratat în București: spectacolul DOR Live la Sala Mare la TNB, Cinevara – filme în aer liber la Rezindeța BRD Scena9, Nocturne de poezie contemporană la Magheru One.
DOR Live – „Mâine”, joi, 11 iulie, Teatrul Național „I. L. Caragiale”, Sala Mare
DOR Live

DoR Live este o revistă vie. În două ore, pe scenă se succed 20-25 de povești – mai scurte, mai lungi, mai vesele, mai triste. Avem și publicitate. Pe scenă urcă reporteri, scriitori, actori, muzicieni, prieteni ai DoR. Tema show-ului din iulie 2019 este „Mâine”, adică viitorul mai bun pe care îl putem crea împreună.

Când vorbim despre România, vorbim despre „ce ar putea să devină”. Potențialul societății e în viitor și, ca să supraviețuim prezentului, trebuie să ne agățăm de viitor ca de o vestă de salvare. Așa că mâine ajunge să fie un paliativ și uneori o ficțiune. Cei de la DOR cred că aceste ficțiuni despre mâine pot fi realizate, dacă sunt împărtășite. Dacă mai mulți oameni visează și acționează în sincron, mâine va fi mai palpabil.

UNDE: Teatrul Național „I. L. Caragiale”, Sala Mare (bd. Nicolae Bălcescu, nr. 2, București)

CÂND: Joi, 11 iulie, ora 19:30 (accesul se face de la ora 19:00)

CÂT: 60 de lei, http://bit.ly/DoRLive.

Organizat de DoR (Decât o Revistă)

Curatori ai expoziției de AI și AR: One Night Gallery

Identitate vizuală: lucrare de Codruța Cernea, acrilic pe pânză, 2019

Show-ul nu e înregistrat, nu e transmis live și nu se va repeta în aceeași formă, pentru a păstra unicitatea experienței.

Decât o Revistă (DoR) este o revistă trimestrială de jurnalism narativ care publică povești despre cum trăim azi și care explorează familiarul realității românești, experiențele și trăirile care ne sunt comune.

Cinevara la Rezidența BRD Scena9 // Filme în aer liber, joi, 11 iulie

Joi, 11 iulie, debutează prima ediție CINEVARA, proiecții de film în aer liber ce vor avea loc pe toată durata verii în grădina Rezidenței BRD Scena9 din I.L. Caragiale 32.

Proiecțiile vor începe la orele 21.00, iar intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.

În această vară evenimentul celebrează creația feminină din cinema-ul mondial și aduce în fața publicului producții românești și franceze,  documentare, dar și lungmetraje clasice de ficțiune semnate de regizoare ca Agnes Varda, Elisabeta Bostan, Claire Denis, Ruxandra Zenide.

Programul proiecțiilor este următorul:

11 iulie- RYNA (Ruxandra Zenide, 2005)

Ryna

18 iulie – SALTIMBANCII (Elisabeta Bostan, 1980)

25 iulie– RECONSTITUIREA (Irene Lusztig, 2003)

1 august– ÎNTOARCEREA LUI VODĂ LĂPUȘNEANU (Malvina Urșianu, 1981)

15 august – A VERY CURIOUS GIRL (Nelly Kaplan, 1969)

29 august- LES PLAGES D’AGNES (Agnes Varda, 2008)

5 septembrie – CLEO DE LA 5 LA 7 (Agnes Varda, 1962)

11 septembrie – CHOCOLAT (Claire Denis, 1988)

Selecția filmelor din acest an a fost făcută de către Richard Peña, profesor la School of The Arts, Columbia University și fost director de programe la Film Society of Lincoln Center din New York, Statele Unite ale Americii. Proiecțiile filmelor CHOCOLAT (Claire Denis, 1988) și CLEO de la 5 la 7 (Agnes Varda, 1962) sunt incluse în circuitul european A Season of Classic Films finanțat de programul Europa Creativă al Comisiei Europene. A Season of Classic Films este o continuare a Anului European al Patrimoniului Cultural care pune în valoare monumente de patrimoniu din întreaga Europă prin proiecții gratuite de filme prezentate în varianta restaurată.

CINEVARA este un program al Fundației9, produs și găzduit de Rezidența BRD Scena9.

Nocturne de Poezie Contemporană | ediția a 5-a, vineri, 12 iulie
Nocturne poezie, muzică și vin

Poezia contemporană revine în District 40, începând cu 12 iulie, în cadrul Nocturnelor de Poezie care se vor desfășura în fiecare vineri, de la ora 21.00, timp de opt săptămâni, până pe 13 septembrie, pe terasa blocului Magheru One.

Accesul se face pe bază de bilet de la ora 20.00 și poate fi cumpărat de pe: https://www.bilete.ro/nocturne-de-poezie-contemporana/nocturne-de-poezie-contemporana-12-iul-2019 | Locurile sunt limitate; prețul biletului este de 18 lei.

Pe 12 iulie suntem invitați așadar la primul eveniment din cadrul Nocturnelor de Poezie Contemporană 2019, pentru a-l asculta pe scriitorul și poetul Dan Sociu. Lecturile nocturne de poezie și dialogul cu Dan Sociu vor fi însoțite de muzica selectată de Iulian Morar, savurate cu un pahar de prosecco sau vin.

Aceasta este a 5-a ediție a Nocturnelor de Poezie organizate de ARCEN în cadrul proiectului său model District 40. Temele pe care le propune publicului iubitor de poezie ediția 2019 a Nocturnelor sunt: vulnerabilitatea, sinceritatea, iubirea, trei decenii de poezie scrisă fără cenzură, rezistența civică, jocul și moartea.

Ediția din acest an a Nocturnelor de Poezie Contemporană aduce în fața publicului cea mai consistentă și mai diversă selecție de scriitori, poeți consacrați, poeți nedebutanți și poeți recunoscuți pentru atitudinile civice luate în ultimii în ani în spațiul public, lecturi în premieră din volume nepublicate și dialoguri inedite între poeți. Șaisprezece scriitori vor citi poezie deasupra orașului: Dan Sociu, Anastasia Gavrilovici și Livia Ștefan, Robert Șerban și Sorin Gherguț, Vasile Leac și Robert Gabriel Elekes, Elena Vlădăreanu și Ioana Vintilă, Mircea Andrei Florea, Luca Ștefan Ouatu, Cosmin Perța și Diana Geacăr, Radu Vancu, Constantin Abăluță și Teona Galgoțiu.

Organizator: ARCEN

Foto: PR

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here