Evenimentele lunii februarie: expoziții, lansări și alte noutăți menite să vă încânte

0

Dacă tot este supranumită luna iubirii datorită zilei ce o celebrează, atunci iată câteva evenimente pe care le puteți savura în cuplu!

Nuit Sociale revine cu Le Carnaval de Venise pe 16 februarie

Pe 16 februarie 2019, cu ocazia deschiderii Carnavalului de la Veneția, Nuit Sociale organizează în premieră absolută un eveniment menit să aducă artele frumoase și socializarea în același loc la Teatrul Național de Operetă și Musical „Ion Dacian”, aflat pe Bulevardul Octavian Goga 1.

Nuit Sociale – „Le Carnaval de Venise” se va desfășura pe tot parcusul serii de 16 februarie, constând într-o reprezentație omagială a spectacolului “O noapte la Veneția”, sub conducerea muzicală a lui Lucian Vlădescu și a lui Alexandru Ilie, sub atenta dirijare a maestrului Aurel Muraru. Spectacolului de operetă va culmina cu un Bal Mascat, găzduit în foaierul teatrului „Ion Dacian”, iar atmosfera va fi întreținută de Oktopus, Călin Crișan și Răzvan Ivănescu. Participanții sunt îndemnați să intre în spiritul Carnavalului de la Veneția, dress-code-ul impus fiind ales tocmai în acest scop.

“Together, to be”: o expoziție caracterizată de diversitate stilistică

Exagerare Apoi Înstrăinare – Elizabeth Broll

Lucrări din proiectele de diplomă ale tinerilor absolvenți ai Universității de Artă din București pot fi descoperite în perioada 4 februarie – 18 martie la galeria HALUCINARIUM din Calea Giulești nr. 14, etaj 4, București. Together, to be este un demers plastic colectiv care sondează realități, spații și situații prezente, decupate din lumea contemporană și expuse sub forma unei cercetări vizuale asumate. Proiectul expoziției are un caracter surprinzător prin diversitatea stilistică, prin selecția propriu-zisă de lucrări care expun diferite tehnici grafice, de la instalații-obiect cu inserții de grafică, la exerciții vizuale și animație video. Printre cei care expun se află: Cosmin Abălaru, Alexandra Badea, Elizabeth Brolla, Vlad Ghelu și Iulia Grosu.

Propunerea Belgiei pentru Oscar 2019 în cinematografele românești

Pe 15 februarie, în cinematografele din România, se lansează Girl. Drama belgiană, regizată de Lukas Dhont, îl are în prim-plan pe Victor Polster, în rolul unei fete trans care-și propune să urmeze o carieră în balet. Filmul a fost proiectat în cadrul secțiunii Un Certain Regard de la Cannes 2018, a câștigat premiul Caméra d’Or pentru cel mai bun film de debut, precum și Queer Palm. Victor Polster a câștigat de asemenea și Premiul Un Certain Regard Jury pentru cel mai bun rol. Girl a fost selecția Belgiei pentru Premiile Oscar din acest an, dar din păcate nu a ajuns pe lista scurtă a nominalizaților. Povestea filmului a fost inspirată de Nora Monsecour, o dansatoare trans din Belgia.

75 de lucrări din colecții publice și private într-o expoziție la Paris

Decebal Scriba, Mask series #2, 1976, courtesy of Ovidiu Sandor Collection, Foto: Yap Studio

Dacă aveți programată o vacanță în Paris în perioada imediat următoare nu ratați expoziția “Ex-East. Istorii trecute și recente ale avangardei românești” desfășurată în perioada 5 februarie – 9 martie 2019 la Espace Neymeier. Expoziția este curatoriată de Ami Barak și cuprinde lucrările a peste 50 de artiști români și originari din România, din secolele XX și XXI. Ele se vor regăsi într-un spațiul simbolic pentru istoria recentă și reașezările politice: sala principală a sediului Partidului Comunist Francez, Espace Niemeyer, o clădire proiectată de arhitectul brazilian Oscar Niemeyer. De la Constantin Brâncuși la Geta Brătescu, de la Tristan Tzara la Adrian Ghenie, de la timișorenii Constantin Flondor și Doru Tulcan până la Ana Lupaș sau Dan Perjovschi, expoziția reunește o selecție de 75 de lucrări din colecții publice și private și încearcă să redea o imagine asupra istoriilor paralele ale modernității și avangardei din zona est-europeană.

3 weekenduri dedicate brandurilor locale

La Mezanin Market, din incinta Palatului Universul, aveți șansa de a descoperi cadouri de poveste create de designeri locali, într-un cadru relaxat cu oameni interesanți și cafea delicioasă de la Beans&Dots. Târgul de primăvară se desfășoară în datele 9-10 februarie, 23-24 februarie, 2-3 martie, în intervalul orar 10.00 la 19.00, iar intrarea la eveniment este liberă. Printre numele prezente la târg se află Irina Neacșu Studio, Cup&Candle by Oana Botezatu, Editura Vellant, Panseea și De MIRA.

Citiți și: “Top 8 restaurante din București potrivite pentru evenimente private”!

Foto: prin amabilitatea distribuitorilor

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here