Evenimentele lunii iunie: ce se întâmplă în București și-n țară

0

Atât Bucureștiul, cât și alte orașe mari ale țării par să nu ducă lipsă de evenimente interesante în această perioadă. Iar luna iunie este de-abia la început!

Un film numai bun pentru începutul verii

Amanda , cel de-al treilea film al regizorului francez Mikhaël Hers, prezentat în premieră și premiat cu trofeul ”Magic Lantern” în secțiunea Orizzonti a Festivalului de Film de la Veneţia, este acum în cinematografele din România.

Cunoscut pentru preocuparea pe care o are legată de tema maturizării, regizorul Mikhaël Hers l-a ales pentru rolul lui David pe Vincent Lacoste, actorul răsfățat în prezent în Franța atât de publicul de TV, amator de comedie, cât și de festivalurile importante – la nici 26 de ani, Vincent Lacoste a fost cu 5 filme la Cannes și a primit numeroase nominalizări și premii.

Workshopuri inedite de fotografie cu noile modele de smartphone-uri Huawei

Timp de o noapte, serele Gradinii Botanice din Capitala și-au deschis larg porțile pentru a fi fotografiate. Palmieri, cactuși, orhidee, ficuși, nuferi tropicali sau alte plante exotice și-au dezvăluit frumusețea în fotografii spectaculoase captate la lumina difuză a lunii sau a felinarelor amplasate în jurul construcției din sticla. Ghidați de fotograful Alex Damian, pasionații de fotografie cu telefonul mobil au putut descoperi magia naturii chiar în centrul Bucureștiului, prin lentila telefoanelor seriei P30 și a noului lansat P30 lite.

Duminică, 9 iunie, se va desfășura cel de-al patrulea eveniment al seriei ce are în prim plan sporturi extreme, motoare turate la maxim și-o doză de adrenalină. Cu ajutorul Huawei P30 | P30 Pro și P30 lite puteți surprinde de această dată imagini inedite de la cea de-a treia etapă Motorcycle Romanian Championship – MotoRC, chiar de pe pista circuitului sportiv de la MotorPark, alături de Corina Caragea, Claudius Vasilescu, fotograf de acțiune, echipa Racing Academy și cea mai performantă cameră foto de pe un smartphone, conform DxOMark.

Laura Pergolizzi revine la București

LP, artista cu un stil și o voce inconfundabile, ce a cucerit iubitorii oricărui gen muzical cu super hitul “Lost On You“ va reveni în București, cu un nou concert pe 24 iunie, la Arenele Romane, ca partea a turneului de promovare pentru cel de-al cincilea album al său, Heart to Mouth.

Biletele sunt disponibile la prețurile de 139 lei pentru Access Normal și 219 lei, pentru Golden Circle, online pe www.eventim.ro, sau prin rețeaua Eventim (magazinele Germanos, Vodafone și rețeaua Carrefour, librăriile Humanitas, librăriile Cărtureşti și librăriile Diverta).

Un festival de teatru la Buzău

Festivalul BUZĂU / IUBEȘTE / TEATRU care se desfășoară în perioada 1 – 8 iunie a fost deschis cu vernisajul expoziției MUSICAL EXTRAVAGANZA – Răzvan Mazilu și costumul spectacolului de musical, unde au luat cuvântul Gina Chivulescu, Managerul Teatrului „George Ciprian” din Buzău, selecționerul Carmen Stanciu și coregraful Răzvan Mazilu.
Următoarea zi oferă ocazia întâlnirii cu echipa Teatrului Mic din București, care a prezentat spectacolul Ținutul din miezul verii de Tracy Letts, regia Vlad Massaci – o poveste impresionantă despre relațiile familiale, vină și sacrificiu.

SoNoRo Conac propune o vară “À la française”

Pe 3 iunie, SoNoRo Conac și SoNoRo Musikland ajung în Brașov, la Cercul Militar, una dintre clădirile de mare importanță arhitectonică din oraș, construită în 1938, după planurile arhitectului Constantin Iotzu, prin îmbinarea elementelor moderne cu stilul românesc de secol XX.

Programul concertului este compus din lucrările unor mari compozitori francezi precum Gabriel Fauré, Camille Saint-Saëns, Francis Poulenc, dar și a unor giganți ai muzicii clasice precum Wolfgang Amadeus Mozart, Franz Schubert, Johann Sebastian Bach, alături de lucrări de Grigoraș Dinicu, Iacob Mureșianu, Johan Halvorsen, Béla Bartók, Eugène Ysaÿe, Anton Arensky, Gustav Mahler și Eduard Orendi.

Party pe litoral

Sezonul de vară se deschide cu o petrecere cool pe litoral. Pe 29 iunie cei de la Nuit Sociale ne dau întâlnire pe plaja Ipanera din Mamaia Nord, cu Răzvan Ivănescu la pupitru. Plecarea din București este pe 28 iunie, iar echipa Nuit Sociale propune un popas înainte de acest eveniment! Vineri, 28 iunie, Crama Rasova va fi deschisă exclusive pentru un număr limitat de iubitori de vinuri rafinate.

Citiți și: “Evenimentele lunii martie: o trecere în revistă a celor mai interesante”!

Foto: PR, Guliver/Getty Images

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here