Evenimentele lunii iunie: recomandari pentru weekend si nu numai

0
evenimentele lunii iunie imaculatura

Iunie este luna perfecta pentru a petrece cat mai mult timp in aer liber, dar si pentru a descoperi la pas diverse expozitii ce impanzesc orasul. Profitati din plin de vreme pentru a testa toate recomandarile noastre!

Expozitie Imaculatura la Palatul Universul

evenimentele lunii iunie imaculatura

Pe 8 iunie se deschide expoziția de desen si obiect, Linii si cordoane. Noul proiect marca Imaculatura vine dupa un an de (aparenta) pauză si descrie linia grafica, textila, filmata si jucata live de Oana Tudoran. Expozitia va putea fi vizitata pana pe 18 iunie in spatiul Mezanin din Palatul Universul. Imaculatura este un proiect interdisciplinar care genereaza obiecte artistice hibride, surprinzatoare, uneori functionale si care nu tine cont de granitele imaginare dintre domenii.

Parcul Central din Cluj va gazdui o parte dintre evenimentele desfasurate in cadrul festivalului Jazz in the Park

evenimentele lunii iunie jazz in the park

Festivalul Jazz in the Park se desfasoara in perioada 26 iunie – 2 iulie la Cluj si cuprinde o sectiune pe bilete si abonamente pentru concertele de la Opera Maghiara, concerte cu intrarea libera, dar cu bilete neobligatorii necesare pentru sustinerea Fondului Jazz in the Park, in Parcul Central, pe malul Somesului si in alte locuri care vor fi anuntate in curand. Informatii complete despre festival, program, parteneri, bilete si artistii confirmati pentru aceasta editie gasiti pe www.jazzinthepark.ro.

Street Delivery 2017 aduce in discutie problema spatiului verde pe cap de locuitor

evenimentele lunii iunie street delivery 2017

Spre deosebire de editiile anterioare, Street Delivery 2017 se va desfasura succesiv in sase orase din Romania, pe parcursul a trei saptamani din iunie, iar tema sa din acest an a fost intitulata sugestiv Gradini Posibile. Exact ca-n anii anteriori o strada va fi eliberata de sub dominatia automobilelor si redata pietonilor, care o mobileaza cu idei pentru un oras mai bun. Street Delivery 2017 va crea astfel un traseu pentru cei interesati sa descopere formele pe care ideile pentru un oras mai bun le iau in spații mentale diferite: Bucuresti: 9-11 iunie | Timisoara: 16-18 iunie | Iasi: 16-18 iunie | Cluj-Napoca: 17-18 iunie | Baia-Mare: 30 iunie – 2 iulie | Bacau: 30 iunie – 2 iulie.

Montari clasice si abordari moderne la Festivalul International de Teatru de la Sibiu

evenimentele lunii iunie caii cerului

In perioada 9 – 18 iunie la Sibiu se va desfasura cea de-a 24-a editie a Festivalului International de Teatru, ce sustine si promoveaza unele dintre cele mai importante spectacole de teatru de pe scena romaneasca. Teatrul National „Mihai Eminescu” din Timisoara prezinta „Controversa de la Valladolid”, in regia lui Radu Jude. Bobi Pricop a realizat un experiment inedit la Teatrul Tineretului Piatra Neamt, montand „Un stejar”, cu Mircea Postelnicu si un actor invitat, care nu cunoaste textul si nu a vazut spectacolul in prealabil, fiind nevoit sa improvizeze pe toata durata reprezentatiei. Iar Teatrul National „Radu Stanca” din Sibiu a programat o noua reprezentatie a spectacolului „Metamorfoze”, in regia lui Silviu Purcarete, in data de 10 iunie, de la ora 21:30, la Fabrica de Cultura. Biletele la Festivalul International de Teatru de la Sibiu pot fi achizitionate online, prin portalul www.eventim.ro, sau din reteaua nationala a magazinelor Germanos, Orange si Vodafone, Librariile Humanitas si Carturesti.

Cititi si: “Evenimentele lunii mai: ce se intampla in Bucuresti”!

Foto: prin amabilitatea distribuitorilor, Ioana Rusu Maria (Street Delivery), Eyal Hirsch (Caii Cerului – Festivalul International de Teatru de la Sibiu)

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here