Evenimentele lunii mai: ce se intampla in Bucuresti

0
evenimentele lunii mai 2017

Luna mai abunda in evenimente de tot soiul. In acest weekend incepe prima editie a unui festival dedicat filmelor de moda si-n paralel se desfasoara si o noua editie a targului AUTOR ce reuneste 90 de artisti. Iar surprizele nu se opresc aici…

Expozitia centrala cuprinde 200 dintre cele mai bune proiecte realizate in ultimul an

evenimentele lunii mai 2017

The Institute si ING Bank prezinta in perioada 20 – 28 mai cea de-a cincea editie Romanian Design Week, cea mai ampla manifestare ce isi propune sa promoveze designul romanesc. Ca-n fiecare an, Romanian Design Week va include in programul sau, pe langa expozitia centrala organizata de The Institute si un circuit al evenimentelor si spatiilor ce promoveaza designul si toate disciplinele acestuia. Un centru important de activitate va fi Cartierul Creativ, cel mai nou proiect The Institute, unde se vor desfasura peste jumatate dintre aceste evenimente.

Un festival de film aflat la prima editie

evenimentele lunii mai 2017

Prima editie Bucharest Fashion Film Festival, care se va desfasura la Cinema Eforie si The Institute, intre 12 si 14 mai, ofera o perspectiva panoramica asupra industriei modei, prezentand o selectie variata de genuri cinematografice: scurtmetraje aflate la limita dintre comercial si arthouse, filme cult si documentare, toate avand moda ca centru de gravitatie. Prin intermediul proiectiilor si discutiilor vor fi aduse in prim plan aspecte mai putin vizibile din culisele acestei industrii si vor fi abordate teme de actualitate precum diversitatea etnica, de gen sau varsta sau capacitatea uneia dintre cele mai poluante industrii de a deveni sustenabila. Festivalul va aduce impreuna profesionisti din moda, film si advertising, urmarind sa puna bazele unor viitoare colaborari si sa sustina productia locala de filme de moda.

Suedia este oaspetele de onoare la Bookfest 2017

evenimentele lunii mai 2017

Evenimentul va avea loc la Romexpo, in perioada 24-28 mai si se va desfasura sub sloganul „Sweden: Creating Stories”. 9 oaspeti din Suedia vor sosi la Bucuresti, pentru a participa la lecturi publice, lansari de carte, dezbateri sau mese rotunde. Dincolo de evenimentele care au in centru literatura, Ambasada Suediei la Bucuresti isi propune ca prezenta Suediei la Bookfest sa constituie un bun prilej de a reflecta asupra unor subiecte precum educatia pentru lectura, egalitatea de gen, drepturile omului, integrarea minoritatilor si promovarea diversitatii. In plus, evenimentele dedicate celor mai mici dintre cititori au un loc special in agenda tarii invitate anul acesta la Bookfest.

O noua editie a targului AUTOR in weekendul 13 – 14 mai

evenimentele lunii mai 2017

90 de artisti isi vor prezenta colectiile la aceasta editie a targului de bijuterie contemporana AUTOR. Artisti din Japonia, SUA, Argentina, Venezuela, Portugalia, India, Israel si fireste din Romania vor fi prezenti impreuna cu creatiile lor in perioada 13-14 mai la Grand Hotel Du Boulevard. Evenimentul se desfasoara sambata si duminica in perioada 11.00 am – 8 pm. Intrarea la targul de bijuterie contemporana AUTOR costa 10 lei.

„Zilele Culturii Japoneze” in perioada 15-21 mai

evenimentele lunii mai 2017

In perioada 15-21 mai, Centrul de Studii Romano-Japoneze „Angela Hondru” (CSRJ-AH) impreuna cu Universitatea Romano-Americana organizeaza editia cu numarul sapte a evenimentului devenit deja traditie, „Zilele Culturii Japoneze” ce reuneste manifestari notabile pentru pasionatii de civilizatia japoneza. Unul dintre momentele cheie ale evenimentului este reprezentat de proiectia in premiera in Romania a filmului de animatie „Ghost in the Shell – Stand Alone Complex” si prezenta, special pentru aceasta ocazie, a celebrului regizor japonez Kenji Kamiyama, a producatorului Yoshiki Sakurai, dar si a scenaristul Ryo Higaki. Un festival care imbina cultura japoneza contemporana si traditionala, „Zilele Culturii Japoneze” ofera sansa vizitatorilor sa descopere pe parcursul unei saptamani frumusetea Japoniei si sa ia parte la o serie de evenimente: expozitii, ateliere, demonstratii, conferinte stiintifice, proiectie de anime, dar si un concert de muzica traditionala japoneza.

Celebrarea lui Gigi Caciuleanu printr-un eveniment inedit

evenimentele lunii mai 2017

Sub titlul L’Om GiGi: Linii_Trasee_Semne_Sensuri, Teatrul National “I.L. Caragiale” Bucuresti face o incursiune in laboratorul de creatie al artistului Gigi Caciuleanu, la aniversarea a 70 de ani. Duminica, 14 mai 2017, ora 11:00, la Sala Pictura, Gigi Caciuleanu va putea fi vazut intr-o ipostaza mai putin obisnuita, aceea de conferentiar, in cadrul evenimentului L’Om GiGi: Linii_Trasee_Semne_Sensuri. O intalnire prin care publicul va putea intra in laboratorul artistului Caciuleanu.

Cititi si: “Evenimentele lunii februarie: ghid urban de petrecere a timpului liber”!

Foto: prin amabilitatea distribuitorilor

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here