Evenimentele lunii noiembrie din București și din țară

0

Prognoza meteo din ce în ce mai puțin optimistă nu ne întristează și asta pentru că lista evenimentelor indoor pe luna noiembrie este una generoasă.

O noapte la Palat cu Nuit Sociale

Pe 24 noiembrie 2018, la Palatul Bragadiru, Nuit Sociale propune evenimentul intitulat “Palais des Mirages”, un spectacol vizual și muzical, o experiență unică și de neratat, într-un spațiu de poveste al Bucureștiului. Construit la începutul secolului trecut în stil eclectic, apelând la elemente venețiene (oglinzile), normande (scările în spirală) și victoriene (balcoanele), Palatul Bragadiru îmbină stilurile celor mai renumite clădiri ale timpului.

Pe scena sălii Colosseum din Palatul Bragadiru vor urcă sâmbătă, 24 noiembrie 2018, începând cu orele 22:00, alături Le Epocs (cunoscut pentru rezidența de la Salon Golescu, dar și pentru seturile sale de la Nuit Sociale, Appetit Social și din deschiderea concertelor Moonlight Breakfast) și Oktopus (o prezența constanta în pupitrul Nuit Sociale, Crazy, Alandala și Color) și PBR Streetgang, remarcați la Autre Chose din Piața Amzei în luna mai a acestui an, semnatarii aclamatului album “Late Night Party Line” (2018) și rezidenții celebrului Mint Club din Leeds (UK).

Accesul la evenimentul “Nuit Sociale – Palais des Mirages” se face doar pe bază de invitație, iar pentru mai multe detalii vă invităm să urmăriți evenimentul de pe Facebook. Link: https://www.facebook.com/events/566401407131238.

Unfinished stories, o expoziție a artistului Albert Sofian la galeria Halucinarium

În perioada 19 noiembrie 2018 – 25 ianuarie 2019, galeria Halucinarium (Calea Giulesti nr. 14 – Cladirea ISAF, etaj 4) va găzdui expoziția personală a artistului Albert Sofian, Unfinished stories. Unfinished Stories sunt de fapt acele povești pe care fiecare dintre noi ni le spunem nouă înșine, poveștile pe care nu le terminăm niciodată pentru că nu le știm finalul. Ele continuă într-o lume separată de realitate. Sunt acele povești pe care le reinventăm în fiecare zi povestindu-le unui auditoriu imaginar, care ne bântuie. Vernisajul va avea loc luni, 19 noiembrie, la ora 19:00 la sediul galeriei Halucinarium.

Designer’s Drive-in Pop-up Shop

Afis Designer's Drive In

Pregătiți-vă in weekendul 17 – 18 Noiembrie pentru o nouă ediție a târgului Designer’s Drive-in! Urmează două zile de shopping&design românesc în care designerii români de îmbrăcăminte și accesorii vor expune cele mai noi creații în cadrul acestui pop-up shop găzduit de Casa Dacia /The Institute Space (fostul Muzeu al Literaturii Romane) – Bd. Dacia nr. 12. Printre designerii prezenți la târg se numără Adelina Ivan, Bianca Popp, Carla Szabo, Carmen Secăreanu, Irina Marinescu, Vika Tonu, Venera Arapu. Bonus: Beans&Dots va fi prezent cu un pop-up coffee shop în cadrul acestui eveniment.

„Singură la nunta mea”: debutul regizoral al Martei Bergman

Filmul a avut premiera mondială în programul ACID (Association pour le cinéma
indépendant et sa diffusion), la Festivalul de Film de la Cannes 2018. Pelicula a mai
făcut parte din selecția Festivalului Internațional de Film Francofon de la Namur
2018, a fost prezentat în secțiunea Discoveries a celei de-a 34-a ediții a Festivalului
Internațional de Film de la Varșovia și a avut premiera românească la cea de-a noua
ediție a festivalului Les Films de Cannes à Bucarest.

Pelicula spune povestea Pamelei (Alina Șerban), o tânără din comunitatea romă, o
femeie spontană și amuzantă care trăiește împreună cu copilul ei în vârstă de doi ani
și cu bunica într-o casă dărăpănată, unde împart același pat. Ea visează la libertate şi
se îmbarcă spre necunoscut, renunţând la tradiţiile care o sufocă. Speră să se
căsătorească pentru a-şi schimba destinul, dar şi pe al fiicei ei. Filmul vorbește
despre curajul şi determinarea de a-ţi depăşi condiţia.

2 spectacole must-see în cadrul Festivalului Internațional de Teatru Clasic Arad

Cea de-a 24-a ediție a Festivalului Internațional de Teatru Clasic Arad se va desfășura în perioada 15-25 noiembrie 2018, iar programul său este întregit de prezența a două trupe din Ungaria, de la Teatrul Naţional din Pécs și Teatrul Cetății „Gyula”. Anul acesta Naționalul din Pécs vine la Festival cu spectacolul „12 oameni furioși” de Reginald Rose, în regia lui László Méhes. Doisprezece jurați trebuie să decidă soarta unui tânăr acuzat că și-a omorât tatăl. Un excelent pretext ales de dramaturg pentru a scoate la iveală cele mai ascunse cotloane ale firii omeneşti, dar şi o lume plină de prejudecăți, mereu actuală. Un spectacol de suspans, o poveste pasionantă despre dreptate, justiţie, temei, un spectacol despre oricare dintre noi.

Reprezentația este programată în a doua zi de Festival, vineri, 16 noiembrie, ora 19.00, la Sala Mare a Teatrului Clasic din Arad și are traducere în limba română. Cea de-a doua prezență internațională în cadrul Festivalului de Teatru Clasic Arad este spectacolul „Rosencrantz și Guildenstern sunt morţi” după Tom Stoppard, pus în scenă de Tapasztó Ernő (director artistic al companiei de teatru Aradi Kamaraszínház) și programat duminică, 25 noiembrie, ora 19.00, în Sala Mare.

Proiecție de film în prezența regizorului Bruno Monsaingeon, la Institutul Francez

Pe 12 noiembrie, în ultima seară din București a Festivalului SoNoRo, de la ora 19:00, aveți șansa de a asista la proiecția filmului „MSTISLAV ROSTROPOVICH – L’ARCHET INDOMPTABLE / „Arcușul neîmblânzit” și să dialogați cu reputatul regizor Bruno Monsaingeon. Bruno Monsaingeon, cu o carieră de peste 40 de ani, și-a dedicat o bună parte din timp realizării de filme muzicale, continuând în paralel cariera de muzician. A realizat documentare legendare despre Glenn Gould, Sviatoslav Richter, David Oitrakh, Gilles Apap sau Mstislav Rostropovich, dar și un film despre opera lui Schubert, „La Jeune Fille et la Mort” („Tânăra și moartea”), împreună cu Cvartetul Alban Berg.

Biletele și abonamentele pentru concerte și proiecția de film pot fi achiziționate de pe site-ul Eventim (www.eventim.ro), din librăriile Humanitas și Cărturești, din magazinele Germanos, Orange, Vodafone și Domo.

Ultimul weekend al lunii noiembrie este rezervat pentru festivalul NARATIV

În ultimul weekend din noiembrie, adică pe 24 și 25 noiembrie 2018, la Colegiul Național
„Cantemir Vodă”, cei mici și cei mari își dau din nou întâlnire la cea de-a patra ediție a
Festivalului de lectură pentru copii NARATIV, unde vor redescoperi plăcerea cititului alături de Asociația Curtea Veche. Proiectul este realizat cu sprijinul Kaufland România.
Programul este disponibil pe site-ul www.narativ.ro, unde s-a dat deja startul înscrierilor la peste 50 de ateliere interactive care vor trezi pasiunea pentru citit în orice puști. La
eveniment sunt așteptați copii cu vârste între 3 și 14 ani, care vor să descopere magia
cititului alături de Nara și Tiv, ghizii aventuroși ai Festivalului.

Citiți și: „Top 8 restaurante din București potrivite pentru evenimente private”!

Foto: PR

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here