Evenimentele saptamanii in Bucuresti axate pe zona culturala

0
150
evenimentele saptamanii in Bucuresti Iron Cage

Saptamana trecuta va povesteam despre Festivalul Filmelor de Cannes care se va incheia in aceasta duminica, insa acesta nu este singurul eveniment notabil din Bucuresti. Exista o multime de alte happeninguri pe zona culturala care ar trebui descoperite.

„IronCage” este intalnirea dintre doua culturi diferite ale dansului, cea romana si cea spaniola

evenimentele saptamanii in Bucuresti Iron Cage

Iar primul dintre ele are loc chiar astazi la Institutul Cervantes din Bucuresti, incepand cu ora 18:30 si este o co-productie romano-spaniola de dans contemporan. ”IronCage” trateaza la nivel fizic si senzorial ideea de libertate, autonomie si identitate. In crearea spectacolului, coregrafa Eva Sanchez Martz s-a inspirat din conceptul propus de Max Weber, prin crearea unor punti de legatura intre compozitia coregrafica si fenomenul rationalizarii. Miscarea dinamica genereaza in interiorul spectacolului diferite arhitecturi imaginare, iar intreaga structura coregrafica arata publicului deciziile unei constiinte colective afectate de rationalitatea sociala. „IronCage” este intalnirea unica dintre doua culturi diferite ale dansului, cea romana si cea spaniola, cu intentia de a crea un produs autentic si capabil sa exprime esenta unei chimii artistice.

Spectacolul incepe la ora 18:30, iar intrarea la el este libera, in limita locurilor disponibile.

Are nevoie de multa atentie: o piesa cu un subiect mai mult decat actual

evenimentele saptamanii in Bucuresti piesa de teatru

Este un lucru amuzant atentia; ai parte de prea multa atunci cand e vorba de problemele tale private si de prea putina atunci cand exista un strigat autentic pentru ajutor. In piesa pusa in scena dupa textul lui Martin Crimp, Carol si Nick, locuiesc cu copilul lor in varsta de patru ani, Sharon. Atunci cand Nick si Carol fac sex, vecinii asculta, dar, atunci cand cuplul incepe sa aiba un comportament abuziv cu Sharon nimeni nu reactioneaza. Spectacolul in regia Sanzianei Stoican este un semnal de alarma la adresa unei societati care a uitat sa se concentreze pe lucrurile cu adevarat importante.

Spectacolul se desfasoara sambata, 22 octombrie, la ora 15:00 la unteatru (Str. Sfintii Apostoli nr.44, Sector 5). Pretul unui bilet este de 35 de lei.

DIPLOMA 2016: o mare expozitie, proiectii de film, spectacole de teatru si multe alte surprize

evenimentele saptamanii in Bucuresti Diploma 2016

A treia editie a festivalului DIPLOMA va avea loc intre 21 si 30 octombrie. Programul din 2016 va include pe langa expozitia ce reuneste peste 250 de proiecte de licenta si de disertatie, din peste 25 de discipline creative, si o serie de activitati care raspund nevoilor studentilor si absolventilor.

Expozitia DIPLOMA va fi gazduita de Palatul Stirbei (Calea Victoriei 107), timp de 10 zile, si reprezinta una dintre cele mai mari expozitii de design si arta din Romania.Conferintele DIPLOMA 2016 vor avea loc la cafeneaua The Institute, din Stirbei Voda 104-106. O sesiune dedicata Pietei de Arta va avea loc pe 26 octombrie, de la ora 17:00 iar Ziua Antreprenoriatului Creativ va avea loc pe 29 octombrie, de la ora 11:00. Sesiuni de Portfolio Reviews dedicate absolventilor de design grafic si arhitectura vor avea loc la cafeneaua The Institute, in 23 octombrie.

Intrarea la expozitia DIPLOMA 2016 este libera, insa pentru a participa la evenimentele va trebui sa va inregistrati, folosind formularele dedicate. Accesul la toate activitatile se va face doar pe baza codurilor de acces pe care le veti obtine in urma inregistrarii online.

Foto: PR

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here