Exercitiile fizice, solutia din viitor pentru ameliorarea depresiei

0
140
exercitiile fizice amelioreaza starea de spirit

Pot cateva ture in jurul blocului sa-ti rezolve problemele emotionale? Probabil ca nu. Dar un program de exercitii fizice regulate te-ar putea ajuta. Oamenii de stiinta au pus sub semnul intrebarii de mult timp daca activitatea fizica afecteaza sanatatea mintala. In timp ce noi stim ca exercitiile fizice modifica sesizabil corpul, modul in care ele transforma starea de spirit si emotiile, nu a fost inca pe deplin studiat.

exercitiile fizice amelioreaza starea de spirit

Daca ati avut vreodata indoieli cu privire la conexiunea minte-corp, aflati ca noi cercetari sugereaza ca activitatea fizica poate fi cheia pentru combaterea depresiei.

Studii recente arata ce impact pozitiv au exercitiile fizice asupra starii de spirit

Trei studii recente in care au fost implicate peste un milion de persoane sugereaza ca exercitiile fizice regulate „schimba felul in care corpul si creierul nostru reactioneaza in momente de cumpana,” sustine un raport citat de New York Times.

Mai multe studii anterioare care au analizat efectul pe care sportul il are asupra creierului nostru au fost fie la scara mica, fie bazate pe auto-raportari nesigure. Aici, insa, cercetatorii s-au uitat doar la rapoarte bazate pe statistici obiective. Mai mult decat atat, studiile considerate au inclus teste de sanatate mintala la inceputul si la sfarsitul studiilor, cu follow-up-uri, dupa un an sau mai mult.
Cercetatorii au descoperit ca persoanele cu cele mai mici niveluri de activitate fizica au fost de 75 la suta mai predispuse catre depresie. Intr-un alt studiu, rezultatele au aratat ca persoanele diagnosticate cu depresie clinica au aratat o imbunatatire semnificativa atunci au inceput un program de exercitii cu o intensitate moderata.

Constatarile privind potentialul exercitiilor fizice de a ameliora starea mentala nu sunt inca concludente – cercetatorii care au condus aceste studii au avertizat ca mai este nevoie de diverse experimente pe termen lung. In viitor, ei spera ca aceste cercetari vor descoperi si ce tipuri de exercitii sunt cele mai utile si cum ar trebui sa le faci pentru a trata in mod eficient si pentru a preveni depresia.

Foto: Guliver/Getty Images

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here