Explorati online colectia Muzeului FIT

0

Muzeul FIT (Fashion Institute of  Technology) din New York si-a extins recent colectia online cu aproape 900 de imagini cu rochii couture, pantofi, accesorii si alte fantezii. De acum, o parte din istoria modei este la indemana oricarui pasionat.

Aceasta deschidere spre online a venit odata cu fotografierea pieselor din muzeu pentru noul album Fashion Designers, A-Z: The Collection of The Museum at FIT, ce va fi publicat in noiembrie de Taschen. Valerie Steele, directoarea muzeului, a vrut ca oricine sa aiba acces la aceste imagini, asa ca planuieste o extindere continua a colectiei online, conform NYTimes.

Din septembrie vor fi adaugate lunar 50 de imagini noi din colectia permanenta. De asemenea, o sectiune speciala pentru pantofi, Shoe Obsession, va fi completata in timp cu imagini selectate din totalul de 4.000 de perechi de incaltaminte din arhiva muzeului.

Puteti explora minuni din secolul 18 si 19, fiecare decada a secolului 20, accesorii si sectiunea dedicata barbatilor. Daca preferati, imaginile sunt grupate si dupa designeri. Iata exemple ce ne-au facut sa exclamam de incantare:

[nggallery id=17]

(foto: FIT Museum)

Muzeul FIT are si un cont de Pinterest folosit intens, in care sunt alese cele mai interesante imagini ce reflecta istoria modei din diverse perspective. Nu va ramane decat sa va pierdeti in marea de imagini a muzeului.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here