Victor Man – „Artistul Anului” la Berlin

0

Dupa ce a fost desemnat „Artistul Anului” de catre Deutsche Bank, o expozitie solo a lui Victor Man va fi deschisa la Berlin intre 20 martie si 1 iunie.

Man, nascut la Cluj, in 1974, a atras atentia tot mai mult la nivel international dupa participarea la Bienala de la Venetia din 2007. In ultimii doi ani a avut expozitii solo la Galerie Neu din Berlin, Gladstone Gallery din Bruxelles, Blum & Poe din Los Angeles și Musée d’Art Moderne Grand-Duc Jean din Luxemburg.

Pentru titlul de „Artistul Anului” 2014 a fost recomandat de un consiliu consultativ format din patru curatori (Okwui Enwezor, Hou Hanru, Udo Kittelmann si Victoria Noorthoorn), iar premiul consta in organizarea unei expozitii solo, ce va avea loc la Deutsche Bank KunstHalle. Banca detine, in acest moment, cea mai mare colectie de arta apartinand unei companii.

Victor Man, Untitled, 2012. Courtesy of the artist and Gladstone Gallery, New York and Brussels (Foto: Mathias Schormann)

Victor Man, The Chandler, 2013. Courtesy of the artist and Galerie Neu, Berlin (Foto: Mathias Schormann)

Victor Man, Untitled (Les Aubes), 2013. Courtesy of the artist and Galerie Neu, Berlin (Foto: Mathias Schormann)

Victor Man, Composition with Three Ellipses, 2013. Courtesy of the artist and Galeria Plan B, BerlinCluj (Foto: Roberto Apa)

Victor Man, Aspen, 2009. Courtesy of the artist and ZERO, Milan (Foto: Elena Datrino)

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here