(P) Galeria Sector 1: „Personal Metonymies” – expozitie personala Marcel Rusu

0
308
expozitie personala Marcel Rusu

Galeria Sector 1, continua seria expozitiilor personale ale artistilor clujeni cu care a debutat pe 15 iunie, cu vernisajul solo show-ului pictorului Marcel Rusu. Expozitia, curatoriata de Bogdan Iacob, istoric si critic de arta, va putea fi vizitata incepand cu data de 02 februarie 2018, ora 14.

Expozitia artistului Marcel Rusu aminteste intr-o maniera eleganta ca exista o legatura profunda intre imagine si memorie provocandu-l pe privitor sa devina constient de forta evocatoare a celei dintai si de caracterul straniu efemer al celei din urma. Dupa cum remarca istoricul de arta Hans Belting, imaginile isi extrag vitalitatea din capacitatea lor paradoxala de a face manifesta prezenta unei absente si viceversa: imaginile sunt avataruri indepartate spatial si temporal ale corpurilor, persoanelor sau peisajelor pe care le aduc in domeniul vizibilului.

Picturile si transferurile fotografice ale lui Marcel Rusu utilizeaza spectaculos logica fragmentarului si pe aceea a recompunerii: manipuland imaginile astfel, acestea sfarsesc prin a face trimitere, in acelasi timp, la efemerul vietii umane, la implacabilitatea mortii, la fragilitatea amintirilor si de asemenea la modurile pline de afectiune in care incercam sa le pastram.

In picturile lui Marcel Rusu, amintiri personale, fotografii de familie sau instantanee de vacanta sunt transformate in subtile memento mori, care fascineaza prin tensiunea dintre senzualitate si un sentiment aparte al efemeritatii. Arta sa recenta nu este lipsita de demonstratii de virtuozitate tehnica, dar se bazeaza fundamental pe o eleganta melancolica. Impletind aluzii la starea de doliu si de izbucniri de isterie cromatica, acesta produce lucrari al caror principal scop pare a fi acela de a aminti privitorului ca, la urma urmelor, suntem ceea ce ne amintim.

Expozitia, curatoriata de Bogdan Iacob, istoric si critic de arta, va putea fi vizitata incepand cu data de 02 februarie 2018, ora 14, pe Strada Baiculesti, numarul 29, sector 1, Bucuresti (in incinta Combinatului Fondului Plastic).

Cititi si: „(P) Galeria Sector 1 gazduieste expozitia artistei Alexandra Serban”!

Foto: PR

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here