Agenda celor mai interesante expozitii de moda si nu numai

0
expozitie-de-moda-rei-kawakubo (2)

O vacanta in strainatate nu este completa daca nu asezati pe to-do list-ul pentru ea si un muzeu ce gazduieste una sau mai multe expozitii de moda importante.

Noi am facut o scurta recapitulare a celor care pot fi vizitate in aceasta perioada si care nu au cum sa va dezamageasca.

Helmut Newton Foundation si fotografiile a trei mari artisti

expozitie-Helmut-Newton

Pe 2 iunie, Helmut Newton Foundation din Berlin a deschis noua sa expozitie, compusa practic dintr-un trio artistic, Mario Testino. Undressed / Helmut Newton. Unseen / Jean Pigozzi. Pool Party. Dupa infiintarea fundatiei sale in Berlin in 2003, Helmut Newton si-a exprimat dorinta de a oferi un loc de expozitie nu numai pentru lucrarile sale, dar si pentru alti fotografi.

Dorinta sa continua sa fie indeplinita si postum, incluzand pe langa propriile sale fotografii si doua proiecte unice ale prietenilor sai: Mario Testino si Jean Pigozzi. Mario Testino. Undressed este o instalatie ce include atat fotografii de moda si nuduri, cat si numeroase portrete de studio nepublicate. „Party Pool” a lui Jean Pigozzi este prezentata in camera lui June si contine fotografii tip instantaneu surprinse in jurul piscinei Pigozzi din Cap d’Antibes, unde Helmut si June Newton mergeau adesea.

O perspectiva diferita asupra hainelor cu Rei Kawakubo

expozitie-de-moda-rei-kawakubo (2)

Rei Kawakubo / Comme des Garçons: Art of the In-Between este expozitia deschisa pe 4 mai la The Met, expozitie ce poate fi vizitata pana pe 4 septembrie. Ea examineaza fascinatia lui Kawakubo pentru spatiul dintre granite. In opera lui Kawakubo, acest spatiu din interior este dezvaluit ca o sensibilitate estetica, creand o zona de ambiguitate vizuala, oscilanta, ce provoaca notiunile conventionale despre frumusete, bun gust si moda.

Aceasta este o expozitie tematica, mai degraba decat o retrospectiva traditionala si este primul spectacol monografic al Institutului pentru un designer in viata, dupa cel realizat pentru Yves Saint Laurent in 1983.

Balenciaga: Shaping Fashion, o expozitie fascinanta de moda

Alberta Tiburzi intr-o rochie creata de Cristóbal Balenciaga, Harper’s Bazaar, iunie 1967 © Hiro 1967

Expozitia de la Victoria & Albert Museum examineaza munca si mostenirea lasata de designerul spaniol Cristóbal Balenciaga, prin intermediul a 100 de piese realizate de maestrul couturier de couture, de protejatii acestuia, dar si de designerii contemporani ce folosesc aceleasi tehnici inovatoare.

David Drebin si fotografiile sale cu un aer clasic, dar in acelasi timp extrem de actual

expozitie_David Drebin_The Wall_2009_coypright David Drebin

Incepand cu data de 29 iunie, galeria „Only Art Club” din Hamburg va gazdui cea mai recenta expozitie a fotografului David Drebin. Expozitia „Smoke and Mirrors” va fi deschisa publicului pana pe 10 septembrie 2017 si-n cadrul ei vor fi prezente mai multe lucrari ale artistului. Opera lui David a fost deseori descrisa ca fiind epica, visatoare, imaginativa, inteligenta, sexy, eleganta si uneori chiar amuzanta. El este indragit pentru imaginile cinematografice pe care le capteaza.

O expozitie pe doua etaje dedicata lui Steve McQueen

expozitie Steve McQueen

Unii oameni il cunosc ca un vanator de recompense, un ofiter de politie, un mercenar, un detinut sau un om de afaceri. Cu toate acestea, Steve McQueen nu este doar o celebritate a micului si marelui ecran, el este, de asemenea, o figura simbolica a cinematografului hollywoodian. Iar expozitia de la Joseph Galerie din Paris le permite vizitatorilor sa-l descopere din diverse unghiuri. Expozitia poate fi vizitata in perioada 7 iulie – 30 august.

Cititi si: “BAZAAR recomanda: 3 expozitii de vazut acum”!

Foto: © David Drebin; © Helmut Newton Estate; © Bridgemanimaes (imagini Steve McQueen); © The Metropolitan Museum of Art (Rei Kawakubo); © Hiro 1967 (Alberta Tiburzi in ‘envelope’ dress by Cristóbal Balenciaga, Harper’s Bazaar, June 1967)

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here