Editia BAZAAR de aprilie: Fascinanta la orice varsta

0

Secrete de stil si sfaturi de frumusete pentru fiecare decada de varsta, plus noile ipostaze ale sofisticarii in moda sezonului si o sectiune speciala pentru viitoarele mirese – descoperiti cateva pagini din editia BAZAAR de aprilie si cititi editorialul lui Andrei Iovu.

Shape Shifters. Fotografii de Dan Beleiu. Realizat de Andrei Iovu si Lil Bulgac

Fascinanta la orice varsta

Fascinanta la orice varsta

La Bonne Vivante. Fotografii de Anna Daki. Realizat de Andrei Iovu si Lil Bulgac

„Cat de minunat este sa vezi femei de peste 50 sau 60 de ani care gasesc placere pura in a purta cu siguranta de sine haine doar pentru a fi sic, pentru starea de bine pe care le-o ofera! Nu ca o dovada de supravietuire, nu din vanitate sau ca reafirmare a maturitatii si a statutului social, ci ca exemplu de vitalitate, de joie de vivre, de spirit. Femei pentru care elegance is not refusal. Care nu fac parte din valul de feminism numarul doi sau trei si cu atat mai putin din cel cu numarul patru. Exista aceste femei uimitoare, puternice, care prin tot ceea ce fac intruchipeaza complexitatea faptului de a fi femeie. Care nu trebuie sa aleaga, care nu stiu ce inseamna renuntarea in numele varstei sau permanenta chestionare a deciziilor legate de vestimentatie. Care sunt mult mai mult decat mame, iubite, profesioniste in diverse domenii. Care n-au nevoie sa fie nici una dintre cele de mai sus pentru a-si face simtita personalitatea. Femei libere de constrangeri, care inspira fara sa stie c-o fac.

Restul, e drept, au nevoie de mai multa munca. Aici intervenim noi.

E de necontestat faptul ca stilul nu are varsta. Totusi, ar fi o minciuna sa pretindem ca odata cu aceasta, optiunile vestimentare nu devin tot mai limitate, iar ceea ce la 20 de ani era floare la ureche devine la 50 cel putin o provocare. Daca nu o excentricitate. Ba mai mult, credem ca adevaratul stil are foarte putin de-a face cu modul in care tendintele obisnuiesc sa fluctueze, ci presupune mai degraba durabilitate si consistenta in alegeri. Cere timp.

Pericolul varstei? Ascunderea, conformarea, conventionalul. insa nimeni nu-si doreste sa arate ca o persoana incremenita in timp. Antidotul? Experimentul. Moda este noutate si schimbare, tine spiritul tanar, insa capacitatea de a discerne intre efemer si to-keep este o arta care se invata in timp. Desi se crede adesea ca, pe masura ce imbatranesc, e de asteptat ca femeile sa se refugieze in zona lookurilor clasice incercate si aprobate, noi suntem convinsi ca prospetimea si entuziasmul pe care moda le aduce sunt printre cele mai importante ingrediente pentru o stare generala de bine. De la o anumita varsta, mai mult poate fi la fel de bun ca si mai putin, dar numai daca este folosit in locul potrivit. Daca a fi bine imbracat cere talent si multa disciplina, atunci de ce societatea refuza femeilor posibilitatea de a si exprima intregul potential pentru care s-au pregatit in ani de incercari?

Femeile descopera elementele care le definesc stilul personal la 20 de ani si perfectioneaza ansamblul la 30 si la 40 de ani, insa ceea ce urmeaza este, pentru marea majoritate, un mister. Cum se pregatesc pentru schimbarile fizice – da, corpul se transforma -, emotionale si sociale pe care urmatoarele decade le aduc? Cum construiesc increderea de care au nevoire cand piesele care altadata stateau impreuna acum incep sa sa respinga? Nu avem raspunsuri si retete sigure despre modul in care se poate gestiona tranzitia de la o decada la urmatoarea. Nici nu credem ca exista. Fiecare noua etapa este un teritoriu necunoscut pe care fiecare in parte are datoria de a-l explora si exploata la maximum.

Am incercat in aceasta editie sa punem laolalta un registru de idei si sfaturi experte care sa va inspire – lookuri fara termen de valabilitate si piese perene, ce pot fi purtate pentru mai multi ani, obiceiuri zilnice si filosofii de stil ale unor femei de cariera din moda, de la modul in care se imbraca dimineata pana la abordarea ritualului de frumusete. Toate acele mici trucuri care transforma varsta intr-un numar si cam atat.”

Andrei Iovu, redactor-sef

Come into the Garden, Maud. Fotografii de Agata Pospieszynska

BAZAAR Brides. Fotografii de Robert Petreanu. Realizat de Ina Borcea

Cum sa alegeti parfumul potrivit. Fotografii de Victor Oancea. Text: Ioana Vasile

Editia Harper’s BAZAAR Romania aprilie 2018 este acum la centrele de presa!

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here